Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Σάλος στα σχολεία με κίνδυνο επιστροφής καθηγητών που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Μπλοκάρει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την επιστροφή στην εργασία επίορκων καθηγητών με το νόμο Κατρούγκαλου. Συγκεκριμένα, μέχρι να κριθούν οι υποθέσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια αποφασίστηκε να παραταθεί η αργία για εκπαιδευτικούς που διακινούσαν παιδική πορνογραφία, που είχαν κακομεταχειριστεί μαθητές ή είχαν διαπράξει κλοπές από ταμεία σχολικών μονάδων και είχαν τεθεί σε αργία.

Σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζει ανάρμοστη και επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια των μαθητών την συμπεριφορά αυτών των εκπαιδευτικών.

Δεν αναφέρεται, ωστόσο, συγκεκριμένος αριθμός, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 10 -12 εκπαιδευτικούς.

Τυχόν επαναφορά τους στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στα σχολεία στα οποία θα επέστρεφαν κι έτσι αποφασίστηκε να μείνουν μακριά από αυτά μέχρι να αποφανθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς σε νηπιαγωγείο της Αττικής όταν πληροφορήθηκαν ότι επίορκος νηπιαγωγός θα επέστρεφε στο σχολείο με  τον νόμο Κατρούγκαλου. Η νηπιαγωγός κατηγορείται ότι χειροδικούσε στα νήπια.



newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου