Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τέμπη: Έζησε από το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές και αποφάσισε να γίνει μοναχός

Ο πατέρας Μακάριος, που κατάφερε να βγει ζωντανός από το τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών όταν 21 αγγελούδια...μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο γυρνώντας από σχολική εκδρομή, βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη και μίλησε για το τροχαίο που του άλλαξε την ζωή.

 Ο Δημήτρης, ο οποίος είδε τους 21 συμμαθητές του να «σβήνουν» μπροστά στα μάτια του, είναι σήμερα 28 ετών και τον προσφωνούν πατέρα Μακάριο, καθώς ζει στο μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου, λίγο έξω από την Βέροια και προσεύχεται για τους συμμαθητές του.

«Αυτό το γεγονός καθόρισε την ζωή μου… ωρίμασα. Το κακό ήταν, ότι δεν έζησα την εφηβεία μου όπως θα ήθελα. Εγκλιματίζεσαι πιο γρήγορα ζώντας ένα τέτοιο γεγονός και αγωνίζεσαι να πατήσεις στα πόδια σου» δήλωσε ο πατέρας Μακάριος, τονίζοντας ότι θυμάται πολύ χαρακτηριστικά την ημέρα, που έχασε μια για πάντα τους αγαπημένους του φίλους.

Παράλληλα εξομολογήθηκε ότι διατηρεί στενές σχέσεις με κάποιους από τους γονείς των μαθητών, που έχασαν την ζωή τους και τόνισε ότι «αισθάνομαι πολύ καλά, όταν μου λένε πως μέσα από το χαμόγελο μου, βλέπουν το χαμόγελο των παιδιών τους».



 kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου