Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΕΠΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

- Μέχρι και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που δοκιμάζονται στα ελληνικά σύνορα, στο δρόμο για μια καλύτερη πατρίδα, δίχως πολέμους και μάχες.

Στην προσπάθεια των προσφύγων να προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα εφόδια, συμβάλλει το τμήμα AHEPA «I. Τράντας» Κοζάνης σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία και άλλους φορείς, διοργανώνει εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η συλλογή αυτών των πρώτων ειδών ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη στις 28 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται μέχρι και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το κατάστημα, δίπλα από το ζαχαροπλαστείο «Γαρδένια», από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Ποια είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται

Είδη ρουχισμού (απόλυτη προτεραιότητα είναι η συγκέντρωση παιδικών και εφηβικών ρούχων).

Α) Τοποθετήστε σε μια σακούλα καθαρά και διπλωμένα χειμερινά ρούχα σε καλή κατάσταση (π.χ αδιάβροχα, μπουφάν, γάντια, ζεστές κάλτσες, κασκόλ, φόρμες, αθλητικά παπούτσια και γαλότσες) – ένα σετ ρούχων ανά σακούλα καθώς στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχει η δυνατότητα διαλογής.
Β) Κολλήστε μία πρόχειρη ετικέτα από έξω με το περιεχόμενο της ώστε να ταξινομηθεί εύκολα (π.χ. πουλόβερ, παντελόνι, κάλτσες, εσώρουχα για αγοράκι 6 χρονών).

Είδη πρώτης ανάγκης (είναι σημαντικό να είναι έτοιμα ταξινομημένα σε σακούλες Α,Γ,Π,Β) :
(Α). ανδρική σακούλα: (χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή αντισηπτικό, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος, κουτάλι ή πιρούνι)
(Γ). γυναικεία σακούλα: (Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα με εύχρηστο άνοιγμα, κουτάλι ή πιρούνι)
(Π). παιδική σακούλα: (κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότο ή άλλο ατομικό γλύκισμα, ατομική μαρμελάδα ή μέλι +κουταλάκι, λίγες καραμελίτσες)
(Β). με σήμανση μηνών - ηλικίας. βρεφική σακούλα: (πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών). Στη βρεφική σακούλα πρέπει να ταιριάζει το γάλα με τις πάνες.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου