Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι τα Χριστούγεννα έτοιμη η νέα κεντρική πλατεία Κοζάνης (φωτογραφίες)

"ΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ" ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ

- Τι θα γίνει με την πιάτσα των ταξί

Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο ευελπιστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Κοζάνης!

Ο καλός καιρός (παρά τις λιγοστές βροχές που έπεσαν αυτές τις ημέρες), συνέβαλε το τελευταίο δίμηνο ώστε να προχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης αλλά και του κεντρικού πεζόδρομου. Αν όλα πάνε καλά και ο καιρός βοηθήσει, είπε ο Κώστας Δεσποτίδης απαντώντας σχετικά σε ερώτηση του "Πρωινού Λόγου", η κεντρική πλατεία Κοζάνης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δεκαπέντε με είκοσι ημέρες. Στόχος του Δήμου είναι η πλατεία να είναι ανοιχτή, χωρίς τις λαμαρίνες, πριν τα Χριστούγεννα!



Χαρακτηριστικά, ο κ. Δεσποτίδης είπε πως: "Τα έργα έχουν μια πολύ καλή ροή. Ο καιρός στάθηκε πολύ καλός μαζί μας και ελπίζουμε να έχουμε τη συμπαράστασή του για ακόμη 15 -20 μέρες για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο. Ελπίζουμε τα μέσα του επόμενου μήνα, πριν τα Χριστούγεννα, το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Θέλουμε τα Χριστούγεννα να έχουμε ανοιχτή την πλατεία και αυτός είναι ο στόχος". Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες εκτελούνται πυρετωδώς, τόσο στο κεντρικό κομμάτι της πλατείας όσο και στον πεζόδρομο.



Σε ό,τι αφορά τα παρελκόμενα της κεντρικής πλατείας, εκ των οποίων και η παραμονή ή όχι της κεντρικής πιάτσας των ταξί στην Οδό Ιπποκράτους που βρίσκονται σήμερα, ο κ. Δεσποτίδης απάντησε πως "υπάρχουν κάποιες αποφάσεις της Επιτροπής Κυκλοφοριακού, που προωθούνται στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου και κατόπιν στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα πάρει την κεντρική απόφαση". Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι οι όποιες αποφάσεις για τα ταξί θα παρθούν πριν τα Χριστούγεννα, με όλα να δείχνουν πως η πιάτσα θα παραμείνει ως έχει, στο τωρινό σημείο.

Διευκρινιστικά, ο κ. Δεσποτίδης και σε ό,τι αφορά τα έργα ανάπλασης, προσέθεσε πως ενδεχομένως να παραμείνουν κάποιες λεπτομέρειες ως προς τη διαμόρφωση της πλατείας, αλλά στόχος του δήμου είναι όλα να γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα, καιρού επιτρέποντος. Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος επιθυμεί διακαώς να ολοκληρωθούν τα έργα, προκειμένου η πόλη τα Χριστούγεννα να πάρει μια γιορτινή νότα, να στολιστεί και παράλληλα να μπορέσουν να γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου