Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κολλήσατε ίωση; Πώς να την ξεπεράσετε με φυσικό τρόπο

Αν κολλήσατε κάποιον από τους ιούς που μας τριγυρίζουν, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να νιώσετε γρήγορα καλά είναι τα “φάρμακα” που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Ποια είναι τα πιο δυνατά σας όπλα… κατά των ιώσεων της εποχής;

Σκόρδο: Διαθέτει φυσικές αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο στα λαχανικά που σοτάρετε, στην κοτόσουπα ή την κρεατόσουπα ή ακόμη και σε smoothie αν είστε τόσο τολμηροί. (Για να φύγει η μυρωδιά από το στόμα σας, μασήστε μετά μαϊντανό.)

Τζίντζερ: Αυτή η πιπεράτη ρίζα είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη και αντιικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ στο τσάι σας ή σε βραστό νερό μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας, στις μαρινάδες, στις σαλάτες, σε φυσικούς χυμούς και σούπες.

Κουρκούμη: Η κουρκούμη ανήκει στα μπαχαρικά που μελετώνται εντατικά αυτή την περίοδο και κάθε έρευνα αποδεικνύει περίτρανα τις ιδιότητές της ενάντια στο κοινό κρυολόγημα! Έχει ήπια γεύση και ταιριάζει πολύ με τα όσπρια, το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, τα ψητά λαχανικά και σε μαρινάδες για κρέας, πουλερικά ή ψάρι, σύμφωνα με το strange.

Κανέλα: Δεν έχει μόνο έντονο άρωμα, είναι αντίστοιχα… δυναμική στην ενίσχυση του πεσμένου ανοσοποιητικού. Προσθέστε κανένα σε κόκκινες σάλτσες, στο τσάι, στο γάλα, στο γιαούρτι, στα φρούτα σας. Αναμειγμένη με λίγο μέλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για το βήχα και τον πονόλαιμο.

Πιπέρι καγιέν: Όπως και η κουρκούμη, το καυτερό αυτό πιπέρι θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα εξοντώσει τα παθογόνα μικρόβια. Προσθέστε πιπέρι καγιέν ή νιφάδες μπούκοβο στις αγαπημένες σας σούπες για τριπλό αποτέλεσμα: ενυδάτωση του οργανισμού, ανακούφιση του πονεμένου λαιμού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας.

Και για πρόληψη!

Ακόμη όμως κι αν αυτή τη στιγμή δεν σας ταλαιπωρεί κάποια ίωση, προσθέστε τα παραπάνω στη διατροφή σας για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να μειώσετε τις πιθανότητες να σας ρίξει στο κρεβάτι ένας ιός.



boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου