Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πώς αποκαλύφθηκε ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με όσα γίνονταν στο δημοτικό σχολείο

Στο ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε μαθήτριές του από το 2011.
Ο εκπαιδευτικός, που είναι και πατέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία ανήλικης μαθήτριας, ενώ ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου όπου δίδασκε και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο δάσκαλος κάλεσε τη μικρή μαθήτρια που είναι 10 ετών στη βιβλιοθήκη. Εκεί την άγγιξε στο στήθος και την ανάγκασε να αγγίξει το σώμα του. Το κοριτσάκι εμφανώς συγκλονισμένο μίλησε αμέσως στη μητέρα του και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Πήγε μαζί με τη μητέρα του στη διευθύντρια του σχολείου και έγινε η σχετική καταγγελία. Το τμήμα προστασίας ανηλίκων άρχισε να κάνει έρευνα και τότε ακόμη εννέα μαθήτριες μίλησαν για τη φρίκη που βίωναν...

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, ο 51χρονος από το 2011 προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών, ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έδινε «χαρτζιλίκι» στα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές ορέξεις του, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιούσε απειλές σε βάρος των μαθητριών, ώστε αυτές να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να μην αποκαλύψουν τίποτα στους οικείους τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση παιδιών, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και απειλή.


Κατά πληροφορίες, ο 51 ετών άνδρας απομακρύνθηκε το τελευταίο διάστημα από το δημοτικό σχολείο, όπου υπηρετούσε, ύστερα από τις καταγγελίες που έφτασαν στη διεύθυνση του σχολείου για τη δράση του.




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου