Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ποιες λέξεις; Ιδού τα πρώτα πληκτρολόγια που γράφουν emoji

Αν θέλατε κι άλλες αποδείξεις ότι τα emoji είναι πλέον το ίδιο σημαντικά με τις λέξεις στην ανθρώπινη επικοινωνία, αυτά τα πληκτρολόγια είναι εδώ για να τις δώσουν. Είναι τα πρώτα physical wireless keyboards που πληκτρολογούν emoji.

Μία νέα σειρά πληκτρολογίων από την εταιρεία EmojiWorks έρχεται για να κάνει τη ζωή ευκολότερη, σε όσους ήδη έχουν αντικαταστήσει τις λέξεις με emoji, στην ηλεκτρονική επικοινωνία τους.

Τα νέα πληκτρολόγια, με το ταιριαστό όνομα Emoji Keyboard(s), λειτουργούν όπως ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο, έχοντας όμως την ικανότητα να γράφουν emoji. Το επαναστατικό είναι ότι το κάνουν χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιου τρίτου application.

Η σειρά πληκτρολογίων της EmojiWorks περιλαμβάνει τρία μοντέλα, συμβατά τόσο με Windows όσο και με Mac και iOS: το Emoji Keyboard, το Emoji Keyboard Plus και το Emoji Keyboard Pro.
Η διαφορά τους είναι στον αριθμό emoji που μπορείς να πληκτρολογήσεις με το καθένα.


Emoji  Keyboard



Emoji Keyboard Plus


Ειδικότερα, το Emoji Keyboard προσφέρει 47 διαφορετικά emoji, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα πιο κοινά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των καινούριων που εισήγε το update 9.1 του iOS. Το Plus μοντέλο μπορεί να “γράψει” διπλάσιο αριθμό emoji, και το Pro περισσότερα από 120.

Πώς, όμως, λειτουργούν τα emoji keyboards; 

Εφόσον ο χρήστης αποκτήσει ένα keyboard, πρέπει να κατεβάσει το σχετικό λογισμικό. Από εκείνη τη στιγμή, όποτε θέλει να γράψει ένα emoji, κρατά πατημένο το κουμπί Emoji (όπως κάνει π.χ. με το Shift για τα κεφαλαία) και πατά το πλήκτρο με το emoji που επιθυμεί.

Στα μοντέλα Plus και Pro, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει και το Shift ή Control, για να επιλέξει το emoji που θέλει, επειδή σε κάθε πλήκτρο αντιστοιχούν περισσότερα από ένα emoji. Βουαλά.

Σύμφωνα με την EmojiWorks, το πληκτρολόγιό της επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν emoji 10 φορές πιο γρήγορα από ό,τι όταν χρησιμοποιούν οποιονδήποτε από τους άλλους διαθέσιμους τρόπους, χωρίς να σπαταλούν χρόνο στο ψάξιμο του πού και του πώς.

Οι τιμές θα ξεκινούν από 82 ευρώ για το βασικό μοντέλο, θα ανεβαίνουν στα 91 για το Plus και θα φτάνουν τα 100 για το Pro. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί, ωστόσο, να τα προ-παραγγείλει, με έκπτωση περίπου 10 ευρώ.


Τα emoji keyboards εν δράσει






pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου