Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πάνω από 480 οικογένειες "αγκαλιάζει" με το φιλανθρωπικό της έργο η Μητρόπολη μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων

ΑΠΟ 17 ΜΕΧΡΙ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο "ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε καιρούς χαλεπούς, όπως αυτοί που διανύουμε, το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης έρχεται να προσφέρει μια "χείρα βοηθείας" σε συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της επιβίωσης και χρειάζονται ενίσχυση για να τα ανταπεξέρθουν στα προς το ζην.

Για το λόγο αυτό και με μοναδικό σκοπό τη στήριξη των αναξιοπαθούντων, η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τον "Έρανο της Αγάπης" και καλεί όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Μέσα από τα έσοδα του εράνου, η μητρόπολη ενισχύει με τροφοδοσία και αγαθά πρώτης ανάγκης 480 οικογένειες της μητροπολιτικής περιφέρειας, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατήρ Νικόλαος Βαχτσεβάνος υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπεύθυνος για τον έρανο της αγάπης, για φέτος ορίστηκαν οι ημερομηνίες 17-24 Δεκεμβρίου σε όλη την μητροπολιτική περιφέρεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ιερέα να διενεργήσει τον έρανο. "Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το έργο, το λεγόμενο κοινωνικό παντοπωλείο, ένα στην Κοζάνη και ένα στα Σέρβια. Προσφέρει χρήματα ή τρόφιμα, όχι μόνο τις ημέρες των γιορτών αλλά και όλο το χρόνο", τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πάνω από 1000 άτομα, 480 οικογένειες δηλαδή, στηρίζονται από το παντοπωλείο.

Ο αριθμός είναι μικρότερος από πέρυσι, ωστόσο η Μητρόπολη δέχεται και νέες αιτήσεις. Τέλος του χρόνου δίνει αιτήσεις σε ενδιαφερόμενους και τον Ιανουάριο οι δικαιούχοι παίρνουν τρόφιμα για όλο το χρόνο." Εμείς 12 μήνες το χρόνο δίνουμε τρόφιμα στους δικαιούχους", διευκρίνισε ο πάτερ, λέγοντας πως όσοι είναι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα αγαθά για την Κοζάνη, κάθε Δευτέρα 11-1 και κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. και στα Σέρβια κάθε Τρίτη 11.30 με 1.30 μ.μ.

"Πιστεύουμε και φέτος ο κόσμος να αγκαλιάσει τον έρανο της αγάπης, από το υστέρημά του, για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Αλληλεγγύη και εθελοντισμός είναι το παν. Ο κόσμος ήδη βοηθάει, κάποια σχολεία, σύλλογοι μας φέρνουν αγαθά. Όλοι αυτές τις ημέρες κάνουν τη δική τους προσπάθεια ενισχύοντας το έργο μας και αγωνίζονται από το δικό τους μετερίζι", είπε ο πάτερ Νικόλαος.


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου