Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα των αποκαλύψεων για το νεκρό της Αμφίπολης πλησιάζει.

Στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη των συμπερασμάτων στα οποία έχουν καταλήξει οι επιστήμονες για τον νεκρό που βρέθηκε στον εντυπωσιακό τάφο της Αμφίπολης, στον λόφο Καστά.
Μέσα στις επόμενες ώρες και με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις...

Δέκα γνωρίσματα που έχουν οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι

Η αναλογία είναι η εξής: όσο η βλακεία αυξάνεται, τόσο αυξάνεται και η μεγάλη ιδέα που έχει κάποιος για τον εαυτό του. Θεωρεί για παράδειγμα ο χ πως είναι έξυπνος επειδή θα κινηθεί ύπουλα, διότι γελάει εις βάρος των άλλων, γιατί θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερο.

Τα Κοζανίτικα επώνυμα αποκαλύπτουν την ετερογένεια του πληθυσμού

Διαβάζοντας το βιβλίο «Όψεις της Ετερότητας*», μια έκδοση που έχει άμεση σχέση με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αφού οι ερευνητές που υπογράφουν εργάζονται σε αυτό, βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που προσπαθεί να εξάγει συμπεράσματα για την καταγωγή, την ταξική διάρθρωση και την κουλτούρα της περιοχής της Κοζάνης μέσα από τα επώνυμα των ανθρώπων.

Όλα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών στην Π.Ε. Κοζάνης


Στην Π.Ε. Κοζάνης τα 17 κόμματα με τους 82 υποψήφιους βουλευτές τους θα διεκδικήσουν τις 5 βουλευτικές έδρες που κατανέμονται στην Π.Ε. Κοζάνης.

Δείτε όλα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών στην Π.Ε. Κοζάνης: