Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» για φόλες στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης

Από το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ»:

Το απογευμα της Παρασκευής μας ενημερωσε καποιος οτι ακουσε καποιους ''κυριους'' σε ενα μαγαζι να λενε οτι το Σαββατο μετα την Λαικη θα ριξουν φολες στην περιοχη για να ''ξεφορωθουν'' καποια σκυλακια που ταιζει μια κοπελα στην γειτονια κοντα στον Σταθμο...

189.000 ευρώ για τη φετινή Κοζανίτικη Αποκριά - Αναλυτικά ο προϋπολογισμός εξόδων

Από τον ΟΑΠΝ, ζητήθηκαν οικονομικές προσφορές με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Λόγω πίεσης χρόνου δεν έγινε διακήρυξη διαγωνισμού αλλά προσκλήθηκαν να δηλώσουν ιδιώτες-επαγγελματίες το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη συγκεκριμένων εργασιών που αφορούν στη διοργάνωση της Αποκριάς 2015 .

Ποιοί είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Στις δύο υποψηφιότητες οι οποίες θα διεκδικήσουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οδηγήθηκε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου».

Η διοικούσα επικύρωσε τις δύο υποψηφιότητες, μετά την έλεγχο που έκανε η επιτροπή και κατέληξε ομόφωνα στους:

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη την Κυριακή 8/2/15

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:00 ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ:14:00

ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Η χιονισμένη πλατεία της Κοζάνης σε παρελθόντες χειμώνες...

Κι αν δεν έχει δεχτεί -κι αντέξει- χειμώνες και χιόνια η Κοζάνη.

Δύο φωτογραφίες διαφορετικών και μακρινών δεκαετιών
 με θέμα  τη χιονισμένη πλατεία και το βαρύ Κοζανίτικο χειμώνα, καταγράφουν τις αλλαγές και τις ομοιότητες ..

Προκήρυξη νέων προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη της εαρινής εκπαιδευτικής περιόδου Φεβρουαρίου 2015 – Ιουνίου  2015 με νέα προγράμματα διά βίου μάθησης που πρόκειται να υλοποιηθούν, εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Τα προσφερόμενα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης είναι τα εξής:

Στην Αθήνα ο Νταίσεμπλουμ για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση στον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισεμπλουμ.

Ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και ο Τόμας Βάιζερ, πρόεδρος της ομάδας των τεχνοκρατών συμβούλων των υπουργών, έρχονται σήμερα στην Αθήνα για να ακούσουν το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και να μεταφέρουν το κλίμα στους υπουργούς όλης της Ευρώπης αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς.

Μποφόρ λίγο κάτω απο τον τυφώνα! Έρχεται ιστορική κακοκαιρία

Ο καιρός δεν χαλάει απλά τις επόμενες ώρες αλλά η Ελλάδα θα πληγεί από την ιστορική κακοκαιρία που θα πλήξει την Ευρώπη και διαρκέσει 10 με 12 μέρες. Έρχεται ανεμοθύελλα με νότιους ανέμους εως 11 μποφόρ στο Αιγαίο, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά.

Αναγνώρισε τους τοξικούς ανθρώπους… και φύγε μακριά τους!

Η κυριαρχία και ο έλεγχος, η άγνοια των αναγκών και των συναισθημάτων, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή σας είναι χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας των τοξικών ανθρώπων. Στην ουσία φαίνεται να βλέπουν τους άλλους ανθρώπους ως εργαλεία αντί για πλήρη και αυτόνομα όντα.

Ερχονται αλλαγές σε διδακτέα ύλη και νέα βιβλία για τα σχολεία

Επιστημονικές ομάδες θα συσταθούν σύντομα στο υπουργείο Παιδείας για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης στα σχολεία και τη συγγραφή νέων βιβλίων. Αυτό συζήτησαν χτες σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ρωσία

Στις 21 Νοεμβρίου 2014 το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είχε την τύχη να παρευρίσκεται στον διαγωνισμό της Διεθνούς Ρομποτικής Ολυμπιάδας, η οποία διοργανώθηκε στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 21 – 23 Νοεμβρίου και συμμετείχαν ομάδες από όλα τα κράτη του κόσμου
 (περίπου 48 χώρες).

Χωρίς υπουργική εκπροσώπηση στην κυβέρνηση ο Νομός Κοζάνης μετά από 26 χρόνια


Από το 1989 ο Νομός Κοζάνης εξέλεγε βουλευτές, οι οποίοι λάμβαναν υπουργικά αξιώματα.

Πρώτος  ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην κυβέρνηση Τζαννετάκη  ανέλαβε το υπουργείο Βιομηχανίας και ακολούθως, στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη, το υπουργείο Γεωργίας το 1990-1991, το υπουργείο Δικαιοσύνης το 1991-1992 και των Εξωτερικών το 1992-1993.

Οι αλλαγές - καινοτομίες στη φετινή Κοζανίτικη Αποκριά από τον ΟΑΠΝ

- Παιδική γιορτή με 60 χορευτικά τη Μικρή Αποκριά!
- Καταργείται η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας με τους Φανούς
- Η τοπική κουζίνα στα Sourd Games και τον Καρνάβαλο

Με στόχο την καλύτερη οργάνωση της Κοζανίτικης Αποκριάς 2015, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κοβεντάρειο, η συνάντηση της προέδρου του ΟΑΠΝ Φάνης Φτάκα - Τσικριτζή με τους φανούς και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Λύνονται τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Λύθηκε το θέμα των εφημεριών της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοίκησης του νοσοκομείου και Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Το «φάντασμα» του Ανδρέα Παπανδρέου τρομοκρατεί την Ευρώπη της Μέρκελ

Η νέα ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ούτε τρεις ημέρες και ήδη συμβαίνουν πράγματα εντυπωσιακά, όσο κι αν είναι νωρίς ακόμα για να κρίνει κανείς ασφαλώς, δηλαδή εκ του αποτελέσματος.

Επιστρέφουν στο Δημόσιο εως 3.500 απολυμένοι μέσα στον επόμενο μήνα - Διαβάστε ποιές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων αφορά η δέσμευση Κατρούγκαλου

- Απολυμένες καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και καθηγητές ΕΠΑΛ, στο σύνολο 3.500 άτομα, επιστρέφουν στο Δημόσιο, από όπου έφυγαν λόγω διαθεσιμότητας
- Η επιστροφή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος

Προχωρά το έργο ανακατασκευής της πλατείας και του πεζόδρομου στο κέντρο της Κοζάνης

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα στις προβλεπόμενες από την σύμβαση ημερομηνίες προχωρά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του πεζόδρομου Κοζάνης. Στο χώρο της πλατείας ολοκληρώνονται εργασίες αναφορικά με τα μπετόν. Στον πεζόδρομο έγινε η αποξήλωση των πλακών και τα συνεργία δουλεύουν ανελλιπώς τοποθετώντας τα υπόγεια  δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φανών της Κοζάνης στην Περιφέρεια - 600 ευρώ στήριξη για κάθε φανό

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φανών της Κοζάνης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του αρμόδιου  Αντιπεριφερειάρχη Παύλου Τσότσου.

Αρνητική η γνωμοδότηση του Δ.Σ. Κοζάνης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Λατομείο στο Χρώμιο-Τι αποφάσισε κατά πλειοψηφία - VIDEO

Αρνητικη ήταν η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης στη Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση ορυκτού στο Χρώμιο, σε λατομείο, από την
 εταιρεία Βούρκας.

Ομιλία Πάρι Κουκουλόπουλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Να καλωσορίσω κι εγώ τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τα τρία τέταρτα της Πολιτικής Ηγεσίας έχουμε προσωπικούς δεσμούς από πολύ παλιά, δεσμούς που αλλοιώθηκαν, ή θόλωσαν για τα μάτια των τρίτων βέβαια, θέλω να πιστεύω, αυτά τα πέντε δύσκολα χρόνια. Η  εκτίμηση, όμως, τουλάχιστον από την πλευρά μου, παραμένει και πραγματικά το καλωσόρισμα είναι και ειλικρινές όπως και οι ευχές από την πλευρά μου για καλή επιτυχία σε όλη την Πολιτική Ηγεσία.

Κλιμάκιο Κινέζων επιχειρηματιών στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού - Ενδιαφέρον για προϊόντα της περιοχής -βίντεο

Κλιμάκιο Κινέζων επιχειρηματιών επισκέφθηκε τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Τι προέβλεπε η CIA για το 2015

Πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή το 2000, η CIA σε μία έκθεση 70 σελίδων έγραφε πώς προέβλεπε ότι θα είναι ο κόσμος το 2015. Διαβάστε παρακάτω κάποιες από τις προβλέψεις της πανίσχυρης αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως τις αποκάλυψε η Telegraph, και δείτε ποιες επιβεβαιώθηκαν.

Γι' αυτό νίκησε ο Τσίπρας!

-Πού θα βρείτε τα λεφτα; ρωτάνε συνεχως ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι τους Συριζαίους.
Εδώ και χρόνια αρθρογραφώ υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν ήταν (μόνο) λογιστικό. Ήταν βασικά πολιτικό και ακόμα περισσότερο κοινωνικό.

του Μάνου Αντώναρου

Πολ Κρούγκμαν: η τυραννία της Ελλάδας επί της Γερμανίας

Η Ελλάδα διευκόλυνε όσους ήθελαν
 ούτως ή άλλως να εφαρμόσουν
 πολιτικές λιτότητας,
υποστηρίζει ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν
Δύο διαφορετικές υποθέσεις γύρω από την καταστροφική στροφή προς τη λιτότητα του 2010

«Όχι δεν έχω τρελαθεί» γράφει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε ένα άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η τυραννία της Ελλάδας επί της Γερμανίας» και δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times. Και εξηγεί: «Πρόκειται για τον τίτλο του κλασσικού βιβλίου της Ελάιζα Μάριαν Μπάτλερ στο οποίο υποστηρίζει ότι ο γερμανικός πολιτισμός είναι βασισμένος σε μία εμμονή για την αρχαία Ελλάδα, η οποία δεν έχει τίποτε να κάνει με τα σημερινά προβλήματα μακροοικονομικής πολιτικής».

Βομβαρδισμοί Κοζάνης και περιοχής της 1940 -1941

του Θανάση Καλλιανιώτη

Ιταλικοί και γερμανικοί βομβαρδισμοί το 1940 -41 εναντίον της πόλης και της περιοχής Κοζάνης προξένησαν υλικές ζημίες και θύματα, κυρίως ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό, τα οποία καταγράφονται χρονολογικά κι ονομαστικώς. Το κείμενο επιθυμεί να δείξει τις περιόδους αγριότητας που προηγούνται ή ακολουθούν την ειρήνη και να αποδείξει πως σχεδόν πάντα ξεσπούν εις βάρος όσων ούτε δίνουν τη συγκατάθεσή τους ούτε κερδίζουν ποτέ από αυτές.

Τα έξι σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα

Πως προειδοποιεί η καρδιά; Όλα τα σημάδια SOS

Αλλάξτε άρδην  τη στάση σας εάν είστε οπαδός της τακτικής «πόνος είναι θα περάσει». Και αυτό γιατί κάποιο  σύμπτωμα το οποίο νομίζετε αθώο μπορεί να είναι ο προάγγελος κάποιου πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας.

Αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, επαναπρόσληψη 320 καθαριστριών και 10.000 “διαθέσιμων” που απολύθηκαν

- Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών
- Κατάργηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των υπαλλήλων και αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο
- Θολό το τοπίο για την ΕΡΤ και το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει με το νέο καθεστώς
- Ανατροπή στις συμφωνίες με την τρόικα υπόσχεται ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα νότια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα. Τα ονόματα , τα άγνωστα πρόσωπα

Μία έκπληξη περίμενε τους πάντες κατά την έναρξη της χθεσινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Αν και τα ονόματα των νέων υπουργών είχαν ανακοινωθεί από το μεσημέρι εντούτοις ο θυρωρός αλλά και οι δημοσιογράφοι στο Προεδρικό Μέγαρο χρειάστηκε αρκετές φορές να ρωτήσουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να δηλώσουν το όνομα τους, καθώς αρκετοί είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό και δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ στις τηλεοράσεις.

Η  σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

Συνελήφθει 56χρονος στον Κρόκο Κοζάνης για λαθραία ποτά και πλαστογραφία - Κατασχέθηκαν 341 φιάλες

Κατασχέθηκαν συνολικά 341 φιάλες περιέχουσες διάφορα οινοπνευματώδη ποτά

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Κρόκο Κοζάνης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, 56χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και πλαστογραφία.

Εξόρμηση στo Βέρμιο του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 01-02-2015 εξόρμηση στo Βέρμιο με διαδρομή από το Χ/Κ 3-5 Πηγάδια στην κορυφή Μαύρη Πέτρα.

Ώρα αναχώρησης 08:00 από το Δημαρχείο.

Πτολεμαΐδα: Φόρεσαν ρούχα 420 ευρώ και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν! - Δύο συλλήψεις ανηλίκων κοριτσιών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν δυο ανήλικες ημεδαπές, 17 χρονών, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες αφαίρεσαν από κατάστημα ειδών ένδυσης στην Πτολεμαΐδα, ρούχα αξίας 420,00€ περίπου, τα οποία φόρεσαν και κατόπιν εξήλθαν από το κατάστημα χωρίς να πληρώσουν το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο στο ταμείο.

Κουράκης: Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων και ο νόμος για τους «αιώνιους»

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΑΛ - ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται
και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο
στην ανώτατη εκπαίδευση.

Εξωκοινοβουλευτικοί οι 14 υπουργοί της κυβέρνησης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Συνολικά δεκατέσσερα είναι τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στη νέα 41μελή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πέντε από αυτά αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια υπουργών επτά αναπληρωτών υπουργών και δύο υφυπουργών.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Παραιτείται ο Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται η σύγκληση συνεδρίου του κόμματος για την εκλογή νέου προέδρου στις 4 Μαρτίου!

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Εορτής των Τριών Ιεραρχών

Πρόσκληση -  Πρόγραμμα της Εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 στην Κοζάνη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο και της Εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Δείτε το πρόγραμμα πιο κάτω...

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία της Κοζάνης - Σε ποιούς Ι.Ν. θα εκκλησιαστούν

O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από κοινή απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων  ως εξής:

Πώς συνετρίβη το ελληνικό F-16 που σκότωσε 10 πιλότους στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας

Νεκροί οι σμηναγοί Παν.Λάσκαρης, 35 ετών, και Αθαν.Ζάγκας 31 ετών - Ανείπωτη τραγωδία σε άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αλμπαθέτε - Νεκροί ακόμη οκτώ Γάλλοι και 21 τραυματίες - Το ελληνικό μαχητικό παρέσυρε αεροσκάφη και ελικόπτερα στην πίστα του αεροδρομίου - Καθηλώθηκαν τα ελληνικά F-16 Block 50

Πότε θα Εκπέμψει Ψηφιακά η ΝΕΡΙΤ (ΕΡΤ;) από τις Δικές της Συχνότητες στη Δυτική Μακεδονία;

Με βάση τον διεθνή διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την προμήθεια ψηφιακών πομπών και με την προϋπόθεση ότι όλα κινήσουν ομαλά, η ΝΕΡΙΤ πρόκειται να εγκαταστήσει τους ψηφιακούς πομπούς και επομένως να εκπέμψει μέσα από τις δικές της συχνότητες στη Δυτική Μακεδονία μέσα στον Μάρτιο του 2015.

4η αιμοδοσία από Γέφυρα Ζωής

Ο  Σύνδεσμος αδειούχων υδραυλικών Κοζάνης ¨Ο ήλιος¨ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου ¨Χαρισίου Μούκα¨  συμμετέχουν στην 4η Αιμοδοσία του 2015 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨,  με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015   από τις 09:00 – 14:00 (προσέλευση ως 13:30), στα γραφεία του Συλλόγου ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23

Πώς θα αναγνωρίσεις ότι το παιδί σου είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού;

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, πολλά παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα μιας καινούργιας νοσηρότητας που έχει σχέση με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying).
Το παιδί που έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού παρουσιάζει για μεγάλο διάστημα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που οι γονείς τις περισσότερες φορές αργούν να εντοπίσουν και να αντιληφθούν την προέλευσή τους με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη θεραπεία και αποκατάσταση.

Αλέξη λεφτά υπάρχουν είχε δίκιο ο ΓΑΠ

Το μπρα-ντε-φερ με τους Ευρωπαίους άρχισε πριν ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, γίνουν γνωστές οι προγραμματικές δηλώσεις και μάθουμε τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γερμανοί, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και λοιπές φιλογερμανικές και κοινοτικές δυνάμεις σε μία προσπάθεια να επιδείξουν αποφασιστικότητα και να εμφανίσουν ότι έχουν κοινό μέτωπο, δεν έδωσαν ούτε ένα λεπτό περίοδο χάριτος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Γιάννης Βαρουφάκης: Οικονομολόγος από ατύχημα»

Ο Guardian σκιαγραφεί το προφίλ του νέου υπουργού Οικονομικών

Να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευτεί επιχειρεί ο Guardian.
Η εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του Γιάννη Βαρουφάκη και υπογραμμίζει ότι ο «νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας έγινε οικονομολόγος κατά λάθος (accidental economist) όπως ο ίδιος λέει».

Τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό, εργασιακά και οφειλές

Mε τρία νομοσχέδια που θα σηματοδοτούν την στήριξη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους θα κάνει ποδαρικό στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ .

Πρόκειται για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν έως 700 ευρώ σύνταξη..

Νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

"Κόζιανη" ο νέος φανός της Κοζάνης!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο facebook, τα μέλη της "Κόζιανη" θα ανάψουν φέτος το δικό τους φανό, στην παιδική χαρά έναντι από την ταβέρνα οι Μούσες.

Επιμορφωτικό σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο στην Κοζάνη

Σας προσκαλούμε στo επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας
Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 09:00 με 14:00. στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, με θέμα :

«Φορολογία Αγροτών και Συνδυασμός όλων των Φορολογικών Αντικειμένων»

Tελικά αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης στην Π.Ε. Κοζάνης

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης στην Π.Ε. Κοζάνης:

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Που χρειάζονται αλυσίδες εξαιτίας της χιονόπτωσης στο οδικό δίκτυο της Δυτ. Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

"Έφυγε" ο θρύλος της μουσικής Ντέμης Ρούσσος

Την είδηση για τον χαμό του θρύλου της μουσικής, Ντέμη Ρούσσου, σε ηλικία 69 ετών μεταδίδει και η εφημερίδα Le Figaro, η οποία αναφέρει πως η κόρη του Ντέμη Ρούσσου επιβεβαιώνει τον θάνατο του πατέρα της. Η είδηση αρχικά έγινε γνωστή σήμερα από τον Νίκο Αλιάγα, με μήνυμά του στο twitter.