Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

761 θέσεις εργασίας στο Αμύνταιο με προσλήψεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Πρόσληψη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας 761 ατόμων, επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου,για την Εκτέλεση σωστικών ανασκαφών στους προϊστορικούς οικισµούς εντός των ορίων του Ορυχείου πεδίου Αµυνταίου ΦΛΩΡΙΝΑ, για το χρονικό διάστηµα των δύο (2) µηνών µε δυνατότητα παράτασης έως το τέλος του έργου.

ΤΕΙ, Σχέδιο Αθηνά: ποια τμήματα συγχωνεύονται, ποιες οι αλλαγές

Τον ανασχεδιασμό του χώρου των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων μελετά το υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης μιλώντας χθες στους Προέδρους των ΤΕΙ ανακοίνωσαν τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα στοχεύει στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Τι πρέπει να πληρώσει το Ελληνικό κράτος μέσα στο 2015

Τις   οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας μέχρι το τέλος του 2015 δημοσίευσε η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας θα φτάσουν πάνω από 29 δισ. Ευρώ.

Τι περιμένει η Μόσχα από Αθήνα και Λευκωσία και τι θέλουν Ελλάδα και Κύπρος

Μόσχα-Λευκωσία-Αθήνα: Ένα "γεωπολιτικό τρίγωνο" μοχλός πίεσης στη Δύση

Η γεωπολιτική σημασία Ελλάδας και Κύπρου είναι ένα θέμα στο οποίο φαίνεται ότι στο εξωτερικό δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία, απ΄ ότι -μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον- έδινε η Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι η νέα κυβέρνηση έχει αρχίσει μέσω των πρωθυπουργικών δηλώσεων να εστιάζει και σ΄ αυτό το ζήτημα. Τα τελευταία χρόνια είχε κυριαρχήσει μια παράδοξη βεβαιότητα ότι “κανείς δεν ασχολείται μαζί μας”.

Ύπνος: Τι συμβαίνει αν κοιμάστε με ανοιχτό το φως της τηλεόρασης

Πολλοί είναι αυτοί που ή από φόβο, ή για παρέα, ή απλά γιατί ξεχνιούνται κοιμούνται με ένα φως ή ακόμη χειρότερα την τηλεόραση ανοιχτή.
Οπως επισημαίνουν, οι επιστήμονες η κακιά αυτή συνήθεια μόνο κακό προκαλεί στην υγεία αφού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.

Καιρός 28 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ποια είναι η πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο; Διαβάστε τι καιρό θα κάνει στις 28 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου.

Βροχές θα σημειωθούν το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και από το μεσημέρι και στο Ιόνιο.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Ένας αειθαλής Κοζανίτης 97 ετών γιόρτασε τα γενέθλιά του

Ο αειθαλής αρχοντάνθρωπος Παππούς , είναι ο Λάζαρος Κυρατσούς γεννημένος τον περασμένο αιώνα, το 1918, και γιόρτασε τα γενέθλιά του
 την 12 Φεβρουαρίου 2015, κλείνοντας τα 96 χρόνια   και μπαίνοντας στα 97 χρόνια της ζωής του.

Ο Λάζαρος είναι παντρεμένος με την Ζολί- Θεοδώρα Γκατζογιάννη και έχουν δυο κόρες και τέσσερα εγγόνια , όλοι τους είναι με ανώτερες σπουδές και μένουν στη Θεσσαλονίκη. Είναι αγαπημένο ζευγάρι, δημιουργώντας ευτυχισμένη οικογένεια και οδοιπορούν μαζί 60 περίπου χρόνια.

Κοζανίτικη Αποκριά 2015: Μια πρώτη αποτίμηση μέσ’ απ’ του χουρό...

Πριν μερικές  μέρες  έπεσε  η αυλαία της Κοζανίτικης Αποκριάς 2015. Αν και δεν είναι εύκολο εγχείρημα  η αποτίμηση ενός τόσο μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, του κορυφαίου μάλιστα για το Δήμο Κοζάνης, λόγω της μεγάλης του διάρκειας,  του πλήθους των επιμέρους εκδηλώσεων αλλά και των πολλών εμπλεκόμενων φορέων  μια πρώτη αποτίμηση κρίνεται απαραίτητη.

Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τοποθέτησης υπόγειων καλωδίων στις οδούς Φον Κοζάνι και Ολύμπου

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικής με τις εργασίες τοποθέτησης υπόγειων καλωδίων από τη ΔΕΔΔΗΕ, προβλέπονται τα εξής:
Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό «Ολύμπου», από τη διασταύρωσή της με την οδό «Αρχελάου» έως τη διασταύρωσή της με την οδό «Ναυαρίνου», την Κυριακή 1 Μαρτίου, από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Εκδήλωση για την αποτίμηση της Κοζανίτικης Αποκριάς 2015 στο Δημοτικό αναψυκτήριο του πάρκου του Αγίου Δημητρίου

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 11.30 π.μ
στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου για να σ’γχωρθούμι, να κιραστούμι το χρονιάτ’κο μπακλαβά και να κάνουμι την πρώτη αποτίμηση της Κοζανίτικης Αποκριάς 2015 πριν την καθιερωμένη απονομή των επαίνων.

Η τηλεόραση ανεβάζει την πίεση των παιδιών

Περισσότερες από δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής πίεσης σε παιδιά προειδοποιούν οι ερευνητές.
Ειδικότερα τα παιδιά ηλικίας δύο έως δέκα ετών είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλές τιμές πίεσης συγκριτικά με τους συνομήλικούς τους, που περνούσαν
λιγότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.

Οι Γερμανοί ανακάλυψαν ότι δεν τους συμφέρει το Grexit

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Γερμανία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα.

Ένοχος για εξύβριση ο 57χρονος με 6 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή - Δηλώσεις της καταγγέλουσας γιατρού του Νοσοκομείου Κοζάνης και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη

Ένοχος κρίθηκε ο 57χρονος κατηγορούμενος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή με την κατηγορία της εξύβρισης στο πρόσωπο της γιατρού Solace Akpevwe Godwin. Ο 57χρονος συνταξιούχος, πρώην διευθυντής Αγροτικής Τράπεζας, θα ασκήσει έφεση.

Τι ειπώθηκε στο Δικαστήριο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει διαγωνισμό ύψους 35.000 ευρώ για την Κοινωνική ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Παραμένει ανοιχτό το θέμα της απευθείας ανάθεσης 100.000 ευρώ για την καταγραφή των απόρων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Υπηρεσίες Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Σχεδιασμό της Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας», εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αντώνης Τουρλιδάκης νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

ΓΙΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο Θ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η συμμετοχή των καθηγητών και λεκτόρων του ιδρύματος ήταν καθολική στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, από την οποία αναδείχθηκε ως Πρύτανης ο Αντώνης Τουρλιδάκης, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες στο ύψος της Κλινικής του Σπινάρη - ρεπορτάζ- βίντεο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης
26 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 19.00 στο 5ο χλμ. Κοζάνης -
 Θεσ/νίκης, στο ύψος της Κλινικής του Σπινάρη.
Στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που για άγνωστους λόγους προσέκρουσαν μεταξύ τους.
Απο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης χρειάστηκαν οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει τους 3 επιβαίνοντες των αυτοκινήτων.

Πώς καταστρέφεται η αυτοπεποίθηση ενός παιδιού

Πολλές φορές, οι κινήσεις και τα λόγια των γονιών καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή να το κάνουν συνειδητά.
Το παιδί σας καλεί όλο χαρά να πάτε στο πιάνο, για να σας παίξει το νέο τραγούδι που έμαθε στο ωδείο. Με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του ξεκινά να παίζει. Κάνει μερικά λαθάκια, το χαμόγελο εξαφανίζεται και ύστερα από λίγο κατσουφιάζει.

Τι καιρό θα κάνει την άνοιξη 2015 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με προβλέψεις της Weather Services International, μιας εξειδικευμένης αμερικανικής εταιρείας που παρέχει μετεωρολογικές προγνώσεις στους κλάδους της ενέργειας και της αεροπλοΐας, η φετινή άνοιξη θα είναι θερμή και ξηρή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Κοζάνη:Για εξύβριση θα δικαστεί στο Αυτόφωρο ο 57χρονος που φέρεται να έβρισε Νιγηριανή γιατρό

Ποινική δίωξη για εξύβριση ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου, που καταγγέλθηκε ότι πρωταγωνίστησε σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον νιγηριανής καταγωγής γιατρού του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Έρευνα: Το αλκοόλ 114 φορές πιο θανατηφόρο από την κάνναβη

Ότι έχουμε υποτιμήσει τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ επισημαίνουν οι επιστήμονες σε νέα έρευνα για τις ουσίες.
Ενώ το αλκοόλ παραμένει απολύτως νόμιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κάνναβη παραμένει στην κατηγορία Β των ναρκωτικών, έχοντας αναβαθμιστεί από την κατηγορία C όπου βρισκόταν το 2009 όταν και είχε κριθεί πιο επιβλαβής.

Η Ευρώπη θα βυθιστεί τον Μάρτιο στο σκοτάδι

Η μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου στη Ευρώπη από το 1999 έρχεται στις 20 Μαρτίου και πρόκειται να μπλοκάρει μέχρι και το 90% από το φως του ηλίου σε μερικές περιοχές στη Βρετανία.
Εκείνη την ημέρα, στις 9.31 το πρωί, το Λονδίνο αναμένεται να χάσει το 84% της ηλιοφάνειας, ενώ μέρη όπως η Σκοτία και το Εδιμβούργο θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο στο σκοτάδι, αφού η έκλειψη θα μπλοκάρει του 94% από το φως του ήλιου.

«Ο Χατζάκης στη Χαρτοθήκη»: Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Χατζάκη στη Δημοτική Χαρτοθήκη

Στον χώρο της Δημοτικής Χαρτοθήκης, «Αρχοντικό Λασσάνη», θα φιλοξενηθούν τα  έργα  ζωγραφικής, που έχει χαρίσει ο Γιώργος Χατζάκης στο Δήμο Κοζάνης και τα οποία  θα αποτελέσουν, στη συνέχεια, εκθέματα της υπό ίδρυσης Δημοτικής Πινακοθήκης. Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:30.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κάλυψε σε πρώτες βοήθειες τις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Κοζάνης, το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κάλυψε σε πρώτες βοήθειες τις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Σήμερα, Πεμπτη 26/02 οι εκλογές για την Πρυτανεία του Πανεπιστημιου Δυτικης Mακεδονιας

Στις δύο υποψηφιότητες οι οποίες θα διεκδικήσουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οδηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση στις αρχές Φεβρουαρίου η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος.

Η διοικούσα επικύρωσε τις δύο υποψηφιότητες, μετά την έλεγχο που έκανε η επιτροπή και κατέληξε ομόφωνα στους:

Αρνείται τις κατηγορίες ο Παπακωνσταντίνου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι χθες,η πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο με μοναδικό κατηγορούμενο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Νέα μαρτυρία για την εξαφάνιση του Βαγγέλη: Πεινασμένος μας ζήτησε χρήματα

Πεινάω, δώστε μου σας παρακαλώ κάτι να φάω, αν μπορείτε. Και σας παρακαλώ ό,τι μπορείτε και όσα μπορείτε να μου δώσετε... μαζεύω χρήματα για να πάω στο χωριό μου.

Αυτά είναι τα λόγια που στριφογυρνούν στο μυαλό της κ. Ρένας Ιωάννου, ιδιοκτήτριας ενός μικρού καφέ επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου η οποία μίλησε στο protothema.gr και ισχυρίζεται ότι είδε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αγνώριστο την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι συγκεκριμένα να μπαίνει στο μαγαζί της.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες και ο Φεβρουάριος θα φύγει βροχερός με καταιγίδες αλλά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Πέμπτη

Καταρρίπτεται ο μύθος της μεγαλύτερης θνησιμότητας από καρκίνο στην Π.Ε. Κοζάνης;

Πολλάκις, έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι η Δ.Ε.Η. αποτελεί αρνητικό παράγοντα στη ζωή των κατοίκων τους νομού Κοζάνης και δη στην περιοχή της Εορδαίας. Και όχι άδικα, καθώς τα αποτελέσματα κατά καιρούς είναι εμφανή στην υγεία τους, με τον καρκίνο να αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας σε αυτόν τον εφιάλτη που αναπνέουν καθημερινά.

Ασφαλιστικό: Ποιοι χάνουν την πρόωρη έξοδο στη σύνταξη

Ποιοι χάνουν την πρόωρη σύνταξη;

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεσμεύεται, αλλά δηλώνει και αποφασισμένη να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με το e-mail Βαρουφάκη που εγκρίθηκε χθες από το Eurogroup.

New York Times: Τέλος στην πικρή ψυχρότητα μεταξύ Ελλάδας Γερμανίας

Στην αποδοχή από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup της λίστας των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης, αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ.
Στα δημοσιεύματα υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

Γιάννενα: Ανατροπή και νέο στοιχείο φωτιά για τον αγνοούμενο φοιτητή που βλέπετε - Οι αντιφάσεις και το ξέσπασμα στενού συγγενικού του προσώπου!

Μετά από πιέσεις, το πρόσωπο κλειδί στην εξαφάνιση του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε και έδωσε κρίσιμα στοιχεία που συμπληρώνουν καθοριστικά κομμάτια στο παζλ της εξαφάνισης.
Την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κατάθεση στενού συγγενικού προσώπου του νεαρού φοιτητή που μάλιστα μίλησε μαζί του, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του 22χρονου.

Αλτσχάιμερ: 10 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο αριθμός των ασθενών θα ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια έως το 2030 και τα 100 εκατομμύρια έως το 2050.

Εξόρμηση του ΣΕΟ Κοζάνης στoν Βόρα με αφετηρία τον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 01.03.2015 εξόρμηση στo όρος Βόρας (κορυφή Πιπερίτσα) με αφετηρία τον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο.

Ώρα αναχώρησης 08:00 π.μ. από το Δημαρχείο

Δύο υποτροφίες από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης για μαθητές από τη Δυτ. Μακεδονία (βίντεο)

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο-Λύκειο) προσφέρει σε τελειόφοιτους μαθητές ή μαθήτριες έως δύο εξαετής (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων
 – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη –
 για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015- 2016.

"Πράσινο φως" υπό προϋποθέσεις για ανακατασκευή της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας - Οριστικό κλείσιμο της Μονάδας 4 αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ

Στην απόφαση να ανακατασκευαστεί η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετά την καταστροφική πυρκαγιά, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί το "πράσινο φως" για να συνεχίσει να λειτουργεί το 2016, οδηγήθηκε το Δ.Σ. της ΔΕΗ, το οποίο συνεδρίασε χθες.

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις μόνιμων στη ΔΕΗ

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις των δύο διαγωνισμών μόνιμου προσωπικού, 660 ατόμων, στην ΔΕΗ Α.Ε., που είχαν "παγώσει" προσφάτως προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, συνδικαλιστών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Τα δώδεκα σενάρια για το τέλος του κόσμου

Στην αρχαιότητα ήταν η οργή των Θεών, αργότερα η οργή ενός θεού. Σε κάθε περίπτωση, το τέλος του κόσμου είχε ανέκαθεν θρησκευτικό υπόβαθρο κατά τους απανταχού καταστροφολόγους.
Αστείο ή σοβαρό όμως, σενάριο φανταστικό ή πολύ μακρινό για να ταρακουνήσει πολίτες και κυβερνήσεις, το τέλος του κόσμου είναι όντως ένας υπαρκτός κίνδυνος.

Ο Βαγγέλης, το bullying και τα ακραία περιστατικά

Συνεχίζονται οι έρευνες στην πόλη των Ιωαννίνων και τα περίχωρα, αλλά και γύρω από την Γαλακτοκομική Σχολή, από τις αρχές αλλά και από και πολίτες που αναζητούν το παραμικρό ίχνος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις για να κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους

Δυο έγγραφα αποστέλλει η Αθήνα στους εταίρους προκειμένου να εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»: Η νέα θεατρική παράσταση των «Οχληρών» - Πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου

Από 28 Φεβρουαρίου έως και 06 Απριλίου 2015, κάθε Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στο θεατράκι των Οχληρών, Πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Ένα έργο με πολύ χιούμορ, που μέσα από την σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας με μεγάλες διαφορές, ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης, του καθηγητή Φρανκ (Γιώργος Κοντορίκος) και της μαθήτριάς του Ρίτας (Κωνσταντίνα Τεντόγλου), χλευάζει πρόσωπα, μεθόδους και καταστάσεις, ενώ παράλληλα διερευνά αξίες και αρχές ανθρώπων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και μορφωτικού επιπέδου.

ΟΑΠΝ Κοζάνης: Πίσω από τα πυροτεχνήματα - Το μήνυμα της Διευθύντριας του ΟΑΠΝ Φωτεινής Διάφα

Η αποτίμηση της δουλειάς γίνεται όταν σιγούν τα όργανα, όταν αποχωρεί κι ο τελευταίος καλεσμένος…

Η περίοδος της Αποκριάς, ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι ο «εργασιακός εφιάλτης» για τους εργαζόμενους στον τομέα του Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, είτε είναι τεχνικός είτε διοικητικός.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Πήγαν να διαρρήξουν σπίτι στην Ποντοκώμη μέρα μεσημέρι! Τραυμάτισαν την ιδιοκτήτρια που τους άκουσε

Ο λόγος για 2 αθίγγανους που σύμφωνα με πληροφορίες του kozaniLife.gr το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία μέσα στην Ποντοκώμη.
Για κακή τους τύχη η ιδιοκτήτρια του σπιτιού τους άκουσε την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο σπίτι.

Πτολεμαΐδα: Απείλησαν 22χρονο ότι θα τον δείρουν για... 40 ευρώ! Δύο συλλήψεις νεαρών

Στη σύλληψη δύο ατόμων προέβησαν οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, για κλοπή χρημάτων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου δύο νεαροί ηλικίας 18 και 25 ετών , απείλησαν από κοινού έναν 22χρονο, εξαναγκάζοντάς τον να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 40 σαράντα ευρώ .

Καθαρά Δευτέρα 2015 - Νηστίσιμα από τους Συλλόγους

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Οι Σύλλογοι προσφέρουν νηστίσιμα:

10.00 Εξωκλήσι Σταυρού (Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδιανής)
10.00 Πάρκο Αγίας Παρασκευής Άνω Κώμης (Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Κώμης)
10.00 Εξωκλήσι Αϊ Λια (Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Κώμης)
10.00 Εξωκλήσι Αγίου Πνεύματος (Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου)

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο κεντρικός φανός στην πλατεία της Κοζάνης με τους επισήμους της πόλης

Μετά το τέλος της Αποκριάτικης Παρέλασης στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο άναμμα του κεντρικού φανού της πόλης, που έγινε από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.
Φορείς της Κοζάνης από την πολιτική και την αυτοδιοίκηση χόρεψαν παραδοσιακά γύρω από τον κεντρικό φανό.

Δείτε το βίντεο

Αποκριάτικη παρέλαση 2015 στην Κοζάνη - βίντεο

Πραγματοποιήθηκε παρά τη βροχή, η καθιερωμένη πλέον Αποκριάτικη παρέλαση στην Κοζάνη. Παρόντες σε πείσμα του καιρού χιλιάδες θεατές, παρακολούθησαν τους εκατοντάδες  καρναβαλιστές που παρέλασαν στην οδό Παύλου Μέλα.

Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν..

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
(ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα
καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

Αποκριά στην Κοζάνη: Το πρόγραμμα της Μεγάλης Αποκριάς 22 Φεβρουαρίου '15

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11.30 Πλατεία Ελευθερίας Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Κοζάνης
12.00 Πλατεία Ελευθερίας: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Καρδιάς «Η Πρόοδος»
12.30 Πλατεία Ελευθερίας: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκαιας Λάρισας
13.00 Πλατεία Ελευθερίας Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης

Party Νεολαίας 2015 της Κοζανίτικης Αποκριάς - βίντεο

Το αδιαχώρητο επικρατούσε για άλλη μια χρονιά στην πλατεία της Κοζάνης το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Party Νεολαίας 2015 της Κοζανίτικης Αποκριάς!
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς, έδωσε τον παλμό στους ρυθμούς των Djs.
Η Κοζάνη αποδεικνύει ότι διοργανώνει μια από τις πιο ζωντανές Αποκριές στην Ελλάδα.