Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μεταβατικό στάδιο για τις Πανελλήνιες και στο βάθος νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αλλαγή στην... αλλαγή της διαδικασίας εισόδου στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδειάς.

Το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016, με την ηγεσία του υπουργείου να ξεκινά άμεσα διάλογο για το επόμενο σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το 2018, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Εγκατέλειψε τον 12χρονο γιο της για να πάει ταξίδι

Συνελήφθη το απόγευμα, από άνδρες της κυπριακής Αστυνομίας, γυναίκα από την Λετονία, η οποία από τις 26 Μαρτίου άφησε μόνο στην Κύπρο τον 12χρονο γιο της για να ταξιδέψει στο Ιράν μαζί με τον σύντροφό της και το μικρότερό της παιδί.

Είστε κουμπάροι; Δεν μπορείτε να παντρευτείτε μεταξύ σας!

Δεν επέτρεψε η Εκκλησία την τέλεση θρησκευτικού γάμου σε ζευγάρι από τη Ρόδο, καθώς επρόκειτο για κουμπάρους οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό θεωρούνται πνευματικοί συγγενείς δευτέρου βαθμού.

Πώς τα παιδιά σας θα νιώσουν την αγάπη σας;

Αγαπάτε τα παιδιά σας, αυτό είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο !
Οφείλετε όμως και να τους το δείχνετε με τρόπο που θα το καταλάβουν άμεσα.
Η αγάπη που λαμβάνουν είναι εφόδιο για τη ζωή τους, τα κάνει πιο δυνατά και ολοκληρωμένα.

Συμβουλές της Αστυνομίας για την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Επειδή κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σας υπενθυμίζει ότι:

Πάσχα 2015: Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Άστατο καιρό θα έχουμε φέτος όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων, οπότε οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές, ισχυρές καταιγίδες, ακόμα και χιόνια στα ορεινά, ενώ το ίδιο σκηνικό θα μας συντροφέψει και τις επόμενες μέρες.

Η «Αντιγόνη» στα Γυμνάσια και Λύκεια της Δυτικής Μακεδονίας

Η θεατρική ομάδα «Χ·αίρεται», με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να παρουσιάσει την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο χώρο των σχολικών μονάδων Γυμνασίων και Λυκείων της Δυτ. Μακεδονίας.

Συλλογή τροφίμων στην Κοζάνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Όμιλος ΝΕΕ Humans Κοζάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παύλος Μελάς» στα πλαίσια της εθελοντικής τους  δράσης και θέλοντας να βοηθήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοζάνης στο έργο του συλλέγουν τρόφιμα την Μ.Δευτέρα 06.04.2015 από τις 12:00 το πρωί έως  τις 7:00 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολωμού 4, Πλατεία Γιολδάση.

Πασχαλιάτικο παζάρι από το κατηχητικό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης

Τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης έβαλαν σκοπό τους φέτος να μη μας αφήσουν σε ησυχία.

Γοητευμένα από την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού, ενός κόσμου δικαιοσύνης αδελφοσύνης ισότητας και συμμετοχής όλων στα αγαθά του Θεού -υλικά και πνευματικά- μας καλούν στο πασχαλιάτικο παζάρι που θα στήσουν έξω από το τον Αη-Νικόλα την Κυριακή των Βαΐων μετά τη Θ. Λειτουργία.

Γενικό σύνθημα: ¨Μ Ο Ι Ρ Α Ζ Ο Μ Α Ι ¨