Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Δημόσιο: Προσλήψεις 5.500 συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το 2015

Στα 5.495 άτομα ορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους OTA α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Οι τρεις ημερομηνίες - φωτιά μέσα στον Μάιο για την Ελλάδα

Αν θα ήθελε κάποιος να κάνει απολογισμό των όσων συνέβησαν στη Ρίγα της Λετονίας θα επαναλάμβανε τη φράση: «Θα χαρακτήριζα τη σημερινή σύνοδο ως μια πλήρη κατάρρευση της επικοινωνίας με την Ελλάδα», που είπε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα.

Το 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής στην Καστοριά

Το 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής
 πραγματοποιείται στην Καστοριά, 24-26 Απριλίου 2015.

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 26 Απριλίου στους οικισμούς Σιάτιστας και Γαλατινής

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 26-04-2015 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:30 έως 11:30  στους οικισμούς Σιάτιστας και Γαλατινής .

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

«Το μεροκάματο του τρόμου… Εναερίτες ΔΕΗ στη Μαυροπηγή»- φωτογραφίες

Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες

 του Γρηγόρη Γ. Δάλλη

Ως τις 27/04 οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία

Την ερχόμενη Δευτέρα, 27/04 κλείνουν οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας.

Συγκλονιστική εξομολόγηση δημοσιογράφου :«Είμαι φορέας του HIV εδώ και 11 χρόνια»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση...

Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου-μέχρι πριν από λίγο καιρό συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής της Αννίτας Πάνια-   κοινοποίησε στο facebook πως είναι φορέας του HIV. Μέσα από την εξομολόγησή του επιθυμεί να σπάσει τα ταμπού της ασθένειας και να δώσει θάρρος σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ποια είναι η σωστή προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις;

Άλλα παιδιά έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία για τις εξετάσεις του σχολείου και άλλα αρχίζουν τώρα. Σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι είτε πετύχουν είτε όχι, οι γονείς τους δεν παύουν να τα αγαπούν...
 Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη δίνει συμβουλές για ένα σωστό αλλά και οργανωμένο διάβασμα που θα βοηθήσει το παιδί σου να πετύχει!

Διαγράφονται χρέη έως και 20.000 ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης, ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι τροφές που θα σας προστατεύσουν από το ζάχαρο

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, με κυρίαρχο την έναρξη διαβήτη.
Οι διαβητικοί επιβάλλεται να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή, ενώ και τα άτομα με γενετική προδιάθεση για τη νόσο, πρέπει να κρατούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χαμηλά προσέχοντας τι τρώνε.

Κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων για τρεις ώρες την Παρασκευή

Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζει η ΚΕΔΕ εν όψει της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

Aποτελέσματα προσλήψεων στα 8μηνα της ΔΕΗ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των προσλήψεων
στα 8μηνα της ΔΕΗ
από την Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας

Διάρρηξη σε διαμέρισμα κεντρικής πολυκατοικίας στην Κοζάνη το πρωί της Τρίτης

Διάρρηξη σημειώθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου, το πρωί μετά τις 8.00 σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κοζάνη, σε κεντρική περιοχή της πόλης.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του "θύματος", ο δράστης παραβίασε την πόρτα του διαμερίσματος του, η οποία να σημειώσουμε ότι δεν ήταν κλειδωμένη, όπως μας είπε το θύμα.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Το πρωί της Δευτέρας ευρεία σύσκεψη φορέων στην περιφέρεια υπό τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμεων φορέων θα γίνει το πρωί της Δευτέρας (ώρα 10.30 π.μ.) στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ, υπό τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρκουμπλή, ο οποίος θα βρεθεί στην περιοχή συζητώντας με φορείς το "καυτό" θέμα της υγείας.

Το πρόγραμμα του υπουργού θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών από την περιφέρεια.

Αλλαγές στις σχολικές εκδρομές μετά την περιπέτεια των μαθητών από την Άρτα

Επιλύθηκε το θέμα που είχε προκύψει με την εκπαιδευτική εκδρομή των 44 μαθητών της Β' Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, που εξαπατήθηκαν από το ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδρομής.

Στις 15 Μαΐου η δημοπρασία για το Ξενοδοχείο Αρχοντικό στη Σιάτιστα - Δείτε την προκήρυξη

Ο Δήμαρχος Βοΐου διακηρύττει ότι τη 15η του μήνα Μαΐου του έτους 2015 μέρα της εβδομάδας Παρασκευή στο Κεντρικό Κατάστημα του Δήμου Βοΐου, στη Σιάτιστα, θα διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές (σφραγισμένες) οικονομικές προσφορές για την εκμίσθωση του Ξενοδοχείου ‘ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ’ Σιάτιστας

Μεγάλη κατολίσθηση στο δρόμο Ρυμνίου – Διασταύρωσης Τριγωνικού

Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση-κατακρήμνιση που κατέλαβε σχεδόν το σύνολο του πλάτους του οδοστρώματος, σημειώθηκε σήμερα 22/04 και περί ώρα 15:00μμ στο 6ο χλμ του δρόμου ευρείας κυκλοφορίας Ρυμνίου – διασταύρωσης Τριγωνικού
(500 μ. πάνω από τη διασταύρωση προς Καμβούνια).

«Όχι» της Περιφέρειας και των Δήμων Δυτ. Μακεδονίας για τα ταμειακά διαθέσιμα

Περιφέρεια και Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας λένε «Όχι» στην απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι Δήμοι και η Περιφέρεια συντάσσονται με τις αποφάσεις  των συντονιστικών τους οργάνων( ΠΕΔΕ& ΕΝ.ΠΕ) σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν στο Θ» ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Βοσκόπουλος.

Μεγάλη και μικρή πίεση. Τι δείχνει η καθεμιά;

Όταν μετράμε την πίεση βλέπουμε στο πιεσόμετρο δύο αριθμούς που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε «μεγάλη» και «μικρή» πίεση.

Τι δείχνει η καθεμιά;

Άλλο ένα έργο στα Ηπειρώτικα

Μετά τον υποσταθμό της τηλεθέρμανσης στο φανό του Αγίου Δημητρίου λόγω των αναγκών της περιοχής, δημιουργείται και υπόγειος υποσταθμός της ΔΕΗ στο ύψος της νησίδας στην οδό Αμυγδαλεών στην Κοζάνη δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Πανελλαδικές 2015: Οι βασικές ημερομηνίες για τους υποψηφίους

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 13 Μαΐου.
Όλοι οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα αποκτήσουν το δελτίου εξεταζόμενου στις αρχές Μαΐου, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση/Δήλωση του Φεβρουαρίου.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου

Έρχονται το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου 2015 οι  ενδιάμεσες  εκπτώσεις  «mid-season SALES», σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013.
Στο μεταξύ, επειδή η 1η Μαΐου αναμένεται να καθοριστεί ως αργία, η πρώτη μέρα έναρξης των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο 2η Μαΐου 2015 και η τελευταία η 9η του επόμενου μήνα.

69 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Κοζάνης - ΛΚΔΜ

Το ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 69 (εξήντα εννέα) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Τα επτά επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

Αυτόματες αυξήσεις 10,91% από την 1η Οκτωβρίου του 2015 και επιπλέον 15,55% από την 1η Ιουλίου, θα φέρει σε 7 επιδόματα του ΟΑΕΔ η αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου που δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Ιόνια Οδός σε 5 λεπτά (video)

Μια ξενάγηση στα εργοτάξια του έργου από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα.
Tην πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» παρουσιάζει η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, «Νέα Οδός» με ένα εντυπωσιακό βίντεο πέντε λεπτών. Το βίντεο περιέχει εικόνες, πλάνα και αεροφωτογραφίες από τα εργοτάξια από το Αντίρριο μέχρι και τα Γιάννενα, όπου εργάζονται συνολικά 2.000 άτομα.

Βαρουφάκης: Πραξικόπημα, όχι με τανκς όπως το 1967, αλλά μέσω τραπεζών

«Εξουθενωτικές» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς o Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μελβούρνη.

Έξι μύθους για την Ελλάδα αναλύουν οι Financial Times

«Οι ηλίθιοι δανειστές χάνουν χρήματα. Έτσι συνέβαινε πάντοτε»
Τους μύθους για τους οποίους: «Το ελληνικό έπος συνεχίζεται» αναλύει ο Μάρτιν Γουλφ στους Financial Times.
Μάλιστα σημειώνει πως: «Δεν θα έχει ευχάριστο τέλος αν οι άνθρωποι που εμπλέκονται δεν αναγνωρίσουν πως είναι προσκολλημένοι σε μύθους».

Αιτήσεις για 5.000 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Υγείας – 12 θέσεις για Καστοριά-4 θέσεις για Κοζάνη

Αιτήματα για την κάλυψη χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων καταθέτουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα υπουργεία της χώρας για την κάλυψη πάγιων αναγκών τους, τόσο στις κεντρικές τους υπηρεσίες όσο και στους φορείς τους οποίους εποπτεύουν.

Εξόρμηση του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης στο Βέρμιο με διαδρομή Άγιο Νικόλαο – Υπαπαντή

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 26.04.2015 εξόρμηση στο Βέρμιο με διαδρομή Άγιο Νικόλαο – Υπαπαντή

Ώρα αναχώρησης 08:00 από το Δημαρχείο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ο καπετάνιος που οδήγησε στον θάνατο 800 ανθρώπους

O καπετάνιος του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες που έχασαν την ζωή τους την Κυριακή φέρεται να το έριξε πάνω σε ένα εμπορικό πορτογαλικό πλοίο που έσπευσε για βοήθεια.
Αυτό γνωστοποίησαν την Τρίτη οι εισαγγελείς της Σικελίας, οι οποίοι ερευνούν το φονικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους.

Εγκαίνια της έκθεσης θεατρικού κοστουμιού από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Σας προσκαλούμε στα εκαίνια της έκθεσης θεατρικού κοστουμιού από την οποια αναβιώνει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 9.00 μ.μ. σε χώρο που παραχωρήθηκε στη συβολή των οδών Ειρήνης και Μουράτη.

Κοζάνη: Let's do it Greece - Καθαρίζουμε όλον τον Δήμο - Συμμετέχουμε μαζικά

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος

Let's do it Greece
Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Καθαρίζουμε όλον τον Δήμο
Συμμετέχουμε μαζικά

Γι' αυτό το άψυχο κορμάκι ποιος ευθύνεται; Θρήνος και οργή

Ανείπωτη τραγωδία ...

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος τον υγρό τάφο στην Μεσόγειο Θάλασσα με τους 1.100 μετανάστες.

Ωστόσο η πιο σπαρακτική εικόνα είναι η φωτογραφία του νεκρού παιδιού που επιπλέει στην θάλασσα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Τούρτα μους σοκολάτα με μπισκότα

Μια υπέροχη τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας!

 Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ Αλλατίνη
500γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο

ΟΟΣΑ: Τρίτοι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο οι Έλληνες

Οι Έλληνες είναι οι τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι στον κόσμο.

Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανέλυσαν οι ειδικοί του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σκληρότερα εργαζόμενοι από όλους είναι οι Μεξικανοί και στη δεύτερη θέση οι Νοτιοκορεάτες.

Δ.Σ. Γρεβενών: «Ο τηλεοπτικός σταθμός West, οφείλει 70.000€ αφού 20 χρόνια έπαιρνε ρεύμα από τον Δήμο χωρίς να πληρώνει»

Δημοσθένης Κουπτσίδης: Σε όλα τα νόμιμα Μέσα και όχι μόνο στις εφημερίδες που πληρώνονται πολλά ΧΡΗΜΑΤΑ από τις διακηρύξεις… – Η Digea βάζει αναλογικούς πομπούς σε οικίσκους του Δήμου…

Η πυρκαγιά του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας δεν δημιούργησε θέμα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση της Δ.Ε.Η.

Σε συνέχεια της δέσμευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο διερεύνησης ενδεχόμενων Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την πυρκαγιά της μονάδας VI του Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας της 9ης Νοεμβρίου 2014, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ολοκληρώθηκε η Τεχνική Έκθεση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που αφορά στο συγκεκριμένο γεγονός.

Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους

Την απόκτηση βιβλιαρίου υγείας ανασφαλίστου από τα ΚΕΠ για όσους έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, πρότεινε η ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας, με αντικείμενο την ΠΡΟΣΒΑΣΗ των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Προσλήψεις στo Δημόσιο. Ποιες θέσεις ανοίγουν

Έχουν ξεκινήσει και τρέχουν αρκετοί διαγωνισμοί για προσλήψεις προσωπικού άμεσα, συνολικά έχουν ανοίξει 1.150 θέσεις σε ΔΕΗ, Αστυνομία και το Ελληνικό Φεστιβαλ.

Μαύρη επέτειος: 21 Απριλίου 1967 η Ελλάδα στον γύψο

Ξημέρωνε μια μέρα σαν και τη σημερινή, στο όχι και τόσο μακρινό 1967, όταν οι αθηναίοι που ξύπναγαν έβλεπαν τεθωρακισμένα να έχουν βγει στους δρόμους και στρατιωτικά εμβατήρια να παίζουν στα ραδιόφωνα. Ήταν 21 Απριλίου, πριν από ακριβώς 48 χρόνια, όταν η Ελλάδα έμπαινε σε «γύψο», αυτόν που επέβαλαν οι συνταγματάρχες που κάνοντας «επανάστασιν» αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να θεραπεύσουν με τον τρόπο τους τον «ασθενή» που λέγονταν Ελλάδα.

Τοπική αυτοπεποίθηση, απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ πριν ...

Χτες:

Πολλές φορές, αναφερόμαστε στο χθες και σε μνήμες που μας συνδέουν με τις παλιότερες γενιές και με την ιστορία του τόπου μας.

Αυτές οι μνήμες όταν είναι ευχάριστες, συχνά διαθέτουν ... και αρώματα γεύσεων.
Τέτοιες είναι οι μνήμες, οι εικόνες και οι αναμνήσεις της Κοζάνης από εστιατόρια & ταβέρνες, που άφησαν εποχή στο πέρασμα του χρόνου.

Αλλαγή ημερομηνίας για την 1η Έκθεση «Κατοικία & Κήπος» και 10η «Ανθοκομική Έκθεση» στην Κοζάνη

Ενημερώνουμε, τους επαγγελματίες και το κοινό, ότι η ημερομηνία διεξαγωγής της: 1ης Έκθεση «ΚΑΤΟΙΚΙΑ & ΚΗΠΟΣ» & 10ης «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ»,  μετατίθεται στις 06/ 05 – 11/ 05/ 2015 από 29/ 04 – 04/ 05/ 2015, που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας  (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών), επιδιώκοντας να συμβάλει ενεργά στη βελτίωση της ισότητας των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης, υλοποιεί ουσιαστικές δράσεις, που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση της εκπροσώπησής τους στους πολιτικούς θεσμούς.

Ραντεβού με δεκαέξι θιάσους στην Κοζάνη! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Δεκαέξι θεατρικά έργα από ισάριθμα σχήματα φιλοξενεί το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο πρώτο φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» που διοργανώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο σε διάφορους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Μέτωπο του ευρωπαϊκού Νότου μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα

Πιέσεις για σύγκληση Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό
 - Στους 900 οι νεκροί

Το γύρο του κόσμου κάνει η ανείπωτη τραγωδία με τους εκατοντάδες μετανάστες που χάθηκαν στον υγρό τάφο της Μεσογείου, ανοιχτά της Λαμπεντούζα στην Ιταλία. Στον απόηχο της τελευταίας πράξης του κλιμακούμενου μεταναστευτικού δράματος, όλα δείχνουν ότι μία έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά πιθανή.

Ο καιρός σήμερα: Πτώση θερμοκρασίας και νεφώσεις

Πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένουμε τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων και επίδομα ενοικίου

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα και για ένα μήνα, οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης οι υποψήφιοι δικαιούχοι.
Οι παροχές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες το μήνα, κάρτα τροφίμων αξίας από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα και επίδομα ενοικίου, επίσης από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα.

2ο Drift Κοζάνης από τον Σ.Μ.Α.Κ. στις 16-17 Μαΐου

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης διοργανώνει το 2ο Drift Κοζάνης στις 16-17 Μαΐου 2015, εγκεκριμένο στο πρόγραμμα αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας σχετικά με το δημοσίευμα όπου ο κ, Βούτσης θέλει τη Δυτική Μακεδονία να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μεταναστών - Ο Θ. Καρυπίδης διαψεύδει το δημοσίευμα

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έχει βολιδοσκοπήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη να φιλοξενήσει η Δυτική Μακεδονία μεγάλο αριθμό μεταναστών, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης διαψεύδει κατηγορηματικά ως αβάσιμο το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Εργασίες στα πλαίσια ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

Στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοζάνης», σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο και την ισχύουσα νομοθεσία για την εργοταξιακή και ρυθμιστική σήμανση,αποφασίσθηκε η προσωρινή κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος της  οδού «Παύλου Μελά» καθώς θα γίνει κατάλληλη εργοταξιακή διαγράμμιση για διαβάσεις πεζών, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από το απέναντι πεζοδρόμιο της Παύλου Μελά.