Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 7 Ιουνίου σε οικισμούς και περιοχές της Κοζάνης

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 7-6-2015 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 15:00  στους εξής οικισμούς και περιοχές:

"Ηλιαχτίδα": Πάμε βόλτα με άλογα και κλασικά αυτοκίνητα

Ο Σύλλογος ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ διοργανώνει για Πέμπτη χρονιά την εκδήλωση

"Πάμε βόλτα με άλογα και κλασικά αυτοκίνητα"


Έγκριση για 21 θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης - Δείτε αναλυτικά

Ο Δήμος Κοζάνης εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού, είκοσι ενός (21) ατόμων, και συγκεκριμένα δεκαοχτώ (18) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας και τριών (3) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Οδηγών, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 206 του Ν. 3584/07, που ορίζονται τα εξής:

Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μαυροπηγή και την Ποντοκώμη - 269 θέσεις εργασίας


Ανακοίνωση για την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού και ειδικευμένου προσωπικού για την εκτέλεση σωστικών ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίων Λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ Α. Ε. στις Τοπικές Κοινότητες Μαυροπηγή και Ποντοκώμης, των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης,Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

ΟΑΕΔ: Η κατανομή της Κοινωφελούς Εργασίας για την επόμενη προκήρυξη - 260 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία

Το α' δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Γνωστή έγινε επίσης από το Υπουργείο Εργασίας η κατανομή των θέσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ανα υπουργείο ενώ οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουνίου μετά και απο την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης προκήρυξης.

Μετά την Πτολεμαΐδα, φόλες και σε περιοχή της Κοζάνης! Δείτε την καταγγελία

Διαβάζουμε από τους Εθελοντές Κυνοκομείου Πτολεμαΐδας στο Facebook:

Σήμερα στο χωριό ΑΡΓΥΛΟΣ της Κοζάνης κάποιοι - ας πούμε άρχηστα πράγματα γιατί άνθρωποι αποκλείεται να ειναι - ρίξανε φόλες αντί να ρίξουν στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Μερομήνια: Τί δείχνουν για το φετινό καλοκαίρι;

Το πατροπαράδοτο έθιμο (Μερομήνια) δείχνει πως θα κυλίσει ο καιρός τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα Μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου:

Η μεγαλύτερη εκδήλωση Κυναθλητισμού που έγινε ποτέ στη Κοζάνη: Σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων εργασίας I.P.O.

Όλα έτοιμα είναι για τη μεγαλύτερη εκδήλωση Κυναθλητισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη από τον Κυναθλητικό Όμιλο WHITE GHOSTS. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τριήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων εργασίας I.P.O. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 09:00 το πρωί και θα τελειώσει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 το απόγευμα στις 18:00 με εντυπωσιακή επίδειξη σκύλων Κ-9 & I.P.O.

Κατατέθηκε η άδεια για την μονάδα "Πτολεμαΐδα 5"

Κατατέθηκε στην Πολεοδομία Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας
ο φάκελος για την οικοδομική άδεια της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ "Πτολεμαΐδα 5".

Θέλει διακαώς να εκμεταλλευθεί το Αναψυκτήριο ο Δήμος Κοζάνης! Πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού

Μπορεί να επιθυμεί διακαώς ο δήμος Κοζάνης να εκμεταλλευθεί το Δημοτικό Αναψυκτήριο, ιδίως τους θερινούς μήνες μιας και το παρκάκι του Αγίου Δημητρίου είναι όαση πρασίνου για μικρούς και μεγάλους, ωστόσο τα εμπόδια που συναντάει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι μεγάλα!

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Υπόθεση Άννυ: Ανατρέπει τα δεδομένα η αποκάλυψη του Δημήτρη Σούρα

Καλεσμένος στα Καρντάσιανς ήταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος προχώρησε σε μια κομβική αποκάλυψη για την υπόθεση της μικρής Άννυ.
«Η είδηση είναι ότι ζητήσαμε να φωνάξουν τον Νικολάι, τον φίλο, να έρθει από τη Βουλγαρία και μάθαμε σήμερα ότι η κυρία ανακρίτρια δεν το δέχτηκε αυτό το πράγμα. Δεν δέχεται να έρθει ο Νικολάι για να μάθουμε την αλήθεια. Ήταν παρών; Ήταν μαζί με τον πατέρα;

Γραφικοί τύποι της παλιάς Κοζάνης

Δεν ήταν λίγοι οι πειρασμοί του δρόμου που γαργάλιζαν τη μύτη των παιδιών και τους μάζευαν το πενιχρό τους χαρτζιλίκι. Ένα σωρό άνθρωποι είχαν σαν επάγγελμα να περιφέρουν γλυκά κι άλλα κακανέλια από μαχαλά σε μαχαλά και να διαλαλούν τόσο την ποιότητα όσο και την τιμή τους.
Όσοι αναπολούν τα πρωινά στην παλιά Κοζάνη σίγουρα θα θυμούνται να αντηχεί η φωνή του κουλουρτζή…
« Κλούρια ʽδω !!!! Πέντε δεκάρες κι ένα φράγκο!!!»

Ξεκινούν την Τετάρτη οι αιτήσεις για 465 προσλήψεις στην ΓΓΔΕ - Θέσεις στη Δυτική Μακεδονία

Εκδόθηκε η 2Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ΦΕΚ 3/14-05-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ ξεκινούν την Τετάρτη 3/6.

Βάσεις 2015 : Βουτιά ως και 1.000 μόρια. Σε ποιες σχολές πέφτουν

Δεν έχει καλά καλά πέσει η αυλαία στις πανελλήνιες για το 2015 και άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για τις βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν τα δύσκολα θέματα που “έπεσαν” σε μαθηματικά και φυσική ρίχνουν κατά πολύ τις βάσεις στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.

Λουκέτο στα επείγοντα της Παιδιατρικής του “Μαμάτσειου” – ΣΤΟΠ και στις εφημερίες της παιδιατρικής του “Μποδοσάκειου” από 15 Ιουνίου

Χωρίς εφημερίες έχει μείνει η Παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης από τις 2 Ιουνίου και μέχρι 12 Ιουνίου, καθώς οι δύο μόνιμοι παιδίατροι που την στελεχώνουν και οι 5 ειδικευόμενοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών της Παιδιατρικής, καθώς πρέπει να παρίσταται και ειδικός γιατρός στην εφημέρευση, με αποτέλεσμα τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά που προσέρχονται στο Μαμάτσειο διακομίζονται πλέον στο Παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου
νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους οχτώ παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

- Συνέντευξη Μ. Κουτσοσίμου

 Ζητούμενο και φέτος οι προσλήψεις προσωπικού!

Ξεκίνησαν την Τρίτη και θα συνεχιστούν μέχρι τις 20 Ιουνίου οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα παιδιά και τα βρέφη αντίστοιχα.

Brussels Group: Απαραίτητη για τη συμφωνία η μικρή ΔΕΗ

Χωρίς γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ενεργειακά, σπάσιμο του πανίσχυρου μονοπωλίου στον ηλεκτρισμό, που μπορεί να γίνει μέσω της πώλησης της μικρής ΔΕΗ, και άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, διαμηνύουν πηγές των θεσμών, μεγαλώνοντας έτσι τον λογαριασμό των μεταρρυθμίσεων που καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Κοζάνη: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή που διέσχιζε την οδό Γκέρτσου

ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή η οποία διέσχιζε τον δρόμο στην οδό Γκέρτσου, στο ύψος περίπου της Εθνικής Τράπεζας.

Το περιστατικό συνέβει το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουνίου στις 14.00.

Ασφαλτοστρώνεται τμήμα της οδού Φιλίππου Β' - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εώς την Παρασκευή 5 Ιουνίου

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών ασφαλτοστρώσεων, μετά από σχετική αίτηση της ΕΡΓΟΝ ΑΤΤΕΒΕ, προβλέπεται από την Τετάρτη 03/06/2015 έως την Παρασκευή 05/06/2015, διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Φιλίππου Β΄, από τον κόμβο Βερμίου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Βασιλικής Μικρού.

Κουφάρια ζωής και μνήμης στον δρόμο του λιγνίτη

Βγαίνοντας από την πόλη της Κοζάνης, καμιά 30αριά χιλιόμετρα μακριά, υπάρχει μόνο μια δεξιά στροφή που χωρίζει την οικεία γήινη ατμόσφαιρα από το σεληνιακό τοπίο.
Εδώ είναι το Νότιο Πεδίο με βαθιές τρύπες στη γη και μια αέναη κίνηση φορτηγών.
Ακολουθώντας τους δαιδαλώδεις ταινιόδρομους προβάλλει η ταμπέλα για τη Χαραυγή. Κάποτε ήταν ένα κεφαλοχώρι με ξακουστό παζάρι και ζωηρή πλατεία. Τώρα μοιάζει περισσότερο με νεκροταφείο κτιρίων και αναμνήσεων.

Παννελαδικές 2015 με Οικονομική θεωρία. Βάσεις 2015 και εκτιμήσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές 2015 με το μάθημα επιλογής " Αρχές Οικονομικής Θεωρίας"  (Μάθημα Επιλογής όλων των Κατευθύνσεων).
Το μάθημα της Οικονοµικής Θεωρίας είναι περίεργο προς την αφοµοίωση του περιεχοµένου του. Ενώ αρχικά φαίνεται εύκολο και άµεσα κατανοητό, ξαφνικά γίνεται εξαιρετικά περίπλοκο.

Μπορεί η πανσέληνος (που έρχεται) να σε τρελάνει;

Η επίδραση της σελήνης στον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του είναι κάτι που ακούγεται συχνά, με την άποψη να κυμαίνεται μεταξύ μύθου και επιστημονικής αλήθειας. Μάλιστα, τόσο ισχυρή είναι η διάδοση της άποψης πως όταν έχει πανσέληνο κάτι συμβαίνει, που έχει περάσει με διάφορους τρόπους ακόμη και στην καθομιλουμένη.

Τρεις εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης για τον Ιούνιο

Τρεις εκδηλώσεις - ημερίδες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης:

 3 Ιουνίου Ημερίδα με θέμα "Πράσινα σημεία αστικού τύπου"

17η Αιμοδοσία της «Γέφυρας Ζωής» με το Σύλλογο Αεροσφαίρισης «Omega»

Ο Σύλλογος OMEGA Airsoft Team – Kozani συμμετέχει, στην 17η Αιμοδοσία του 2015 των Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 από τις 15:00 – 20:00, (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου, ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιες 2015: Πέφτουν οι βάσεις σε όλα τα πεδία

Γενική πτώση των βάσεων, σε διαφορετικό επίπεδο ανά επιστημονικό πεδίο, και ένα «ανακάτεμα» των επιστημονικών κατευθύνσεων που οδηγεί σε παράδοξα και δεν λύνει,
αλλά αντιθέτως αυξάνει, τις παθογένειες των προηγούμενων ετών δείχνει η εφετινή εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας που ολοκληρώνεται σε ένα δεκαήμερο.

Έσωσαν 13χρονη μαθήτρια από απόπειρα αυτοκτονονίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της On Line διαδικασίας Cyber Alert, συνέβαλε στην αποτροπή αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από ανήλικη 13χρονη μαθήτρια στην Κύπρο.

Κρούσμα βίας στο Μποδοσάκειο: Ωρυόμενος πατέρας ξήλωσε τον ορό από το χέρι του μωρού του και τραυμάτισε την παιδίατρο

Νέο κρούσμα βίας απέναντι σε γιατρό εν ώρα εργασίας, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Εντυπωσιακό το θέαμα στο Rally Greece Offroad στη Φλώρινα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πάνω από 40 τα νεκρά ζώα από τις φόλες στην Πτολεμαΐδα - Το μήνυμα των εθελοντών του Κυνοκομείου

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, για την μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην πόλη μας στις 27/5 εως και 31/5/15.

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

31 Μαϊου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Υπάρχει διέξοδος στον πόλεμο κατά της Ελλάδας

Την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα με εκείνη που επικρατούσε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1914, λίγο πριν το ξέσπασμα
 του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκρίνει ο Πολ Κρούγκμαν
 στη στήλη του στους New York Times.

Πανελλαδικές 2015: Οδηγός για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στις σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής των ΤΕΦΑΑ και τις μουσικές σχολές ανεξαρτήτως του επιστημονικού πεδίου χωρίς να χρειάζεται να εξεταστούν σε 5ο μάθημα.

Κυριακή της Πεντηκοστής

Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζεται η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, πενήντα μέρες μετά την Ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την Ανάληψή Του (Πράξεις β’ 1-41).
Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή αποτελεί τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, καθώς τότε φανερώθηκαν, μέσω του Αγίου Πνεύματος, ”τα περί βασιλείας του Θεού” στους μαθητές του Ιησού (Πράξεις 1,3).

Πόσο κοστίζει να είσαι Έλληνας

H εσωτερική υποτίμηση, η οποία επιχειρήθηκε διά της βίαιης προσαρμογής στα χρόνια του Μνημονίου, άγγιξε τις αποδοχές των Ελλήνων.Άφησε όμως σχεδόν ανέπαφες τις τιμές των βασικών αγαθών διαβίωσης, ενώ η ταυτόχρονη υπερφορολόγηση ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.