Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Συναυλία με το Δημήτρη Μπάση από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος συνεχίζει το μουσικό κύκλο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων  και σας προσκαλεί αυτή τη φορά σ’ ένα μοναδικό αφιέρωμα, 4 χρόνια από την απώλεια ενός σπουδαίου της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας, του Δημήτρη Μητροπάνου.

Άρθρο - καταπέλτης του Spiegel για τον Σόιμπλε: Ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο γνώμης στο περιοδικό Der Spiegel ο Γιάκομπ Όγκσταϊν.

Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.

Capital contols: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί - Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει από εχτές το βράδυ της Παρασκευής  σχετικά με τις τράπεζες και τα capital controls . Ειδικότερα δύο είναι οι σημαντικότερες αλλαγές
Προβλέπει αλλαγές στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας - Τι ζητά η Ελλάδα, τι οι δανειστές

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της κυβέρνησης της Ελλάδας με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

Πανελλαδική διήμερη εκδήλωση στην Κοζάνη με θέμα: Σεμινάριο Χειρισμού και Παρουσίασης Σκύλων για Εκθέσεις Μορφολογίας

Ο Κυναθλητικός Όμιλος WHITE GHOSTS συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δραστηριότητες για Πρώτη φορά στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, διοργανώνει Πανελλαδική διήμερη εκδήλωση με θέμα :
Σεμινάριο Χειρισμού & Παρουσίασης Σκύλων για Εκθέσεις Μορφολογίας

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε το θερινό εικαστικό εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Ξεκίνησε χθες το θερινό εικαστικό εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.
Το εργαστήρι οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα του φετινού εργαστηρίου είναι :
  «Βίος και Έργα γυναικών».

30 προσλήψεις με 8μηνα στη ΔΕΗ - ΑΗΣ Καρδιάς

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα (30) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Καρδιάς, που εδρεύει στην Πτολεμαϊδα του Νομού Κοζάνης και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Capital contols: Αλλάζει τα μεσάνυχτα το όριο σωρευτικών αναλήψεων

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και κάθε Σάββατο μέχρις ότου σταματήσουν τα capital controls θα ξεκινάει η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Στο στρατό και οι γυναίκες. Τι προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο προβλέπει εθελοντική και όχι υποχρεωτική κατάταξη για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο να “κλείσουν” τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των γυναικών αυτών σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες.

Κοζάνη: Μικρή ανάσα για την ασθμαίνουσα τοπική αγορά οι θερινές εκπτώσεις

Μια μικρή ανάσα φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει η τοπική αγορά της Κοζάνης μετά την μεγάλη κρίση που ξέσπασε με το κλείσιμο των τραπεζών, η οποία ήρθε να προστεθεί στην ήδη εδώ και 5 χρόνια δύσκολη οικονομική κατάσταση  τόσο της χώρας όσο και των αγορών.

15 θέσεις εργασίας με 8μηνα στη ΔΕΗ Φλώρινα

15 θέσεις εργασίας με 8μηνα στη ΔΕΗ Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα, που εδρεύει στο Αμύνταιο του Νομού Φλώρινας

Τι θα γινόταν σήμερα αν είχαμε δραχμή;

Τις συνέπειες ενός Grexit και το πώς θα διαμορφωθεί το οικονομικό, επιχειρηματικό, επενδυτικό και κοινωνικό πεδίο μετά από αυτό, ανέλυσε ο διεθνής οίκος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών Ernst & Young.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Οι ημερομηνίες σταθμός με όλα όσα πρέπει να πληρώσουμε έως το Δεκέμβριο

Στο χρονοδιάγραμμα των λήξεων ελληνικού χρέους έως το τέλος του 2015 αναφέρεται τηλεγράφημα του Reuters, καθώς έχει αρχίσει από την περασμένη Παρασκευή επίσημα η διαπραγμάτευση για τη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ύψους 86 δισ. ευρώ για μία τριετία.

Capital Controls: Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τις αναλήψεις

Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η... τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Βαρουφάκης: Γιατί ψήφισα "ΝΑΙ" στα προαπαιτούμενα

Στους λόγους που αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα αναφέρεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του.
Αναλυτικά όσα έγραψε στο άρθρο του στο "The PRESS PROJECT":

Έρχεται η Κάρτα του Πολίτη - Τι θα περιέχει

Μια κάρτα που θα διευκολύνει τους πολίτες σε συναλλαγές με το δημόσιο και θα είναι σε εθελοντική βάση, έρχεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Κάρτα του Πολίτη.
Αυτό προβλέπεται στα σχέδια του νέου αναπληρωτή υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χ. Βερναρδάκη για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ψηφοφορία: Πέρασε με 230 ψήφους το νομοσχέδιο – Οριστικό το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι ψήφισαν “ναι” και ποιοι “όχι”

- Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ
- Συνεχίζει μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Κυβέρνηση
- Έκπληξη το “ναι” από τον Γιάνη Βαρουφάκη
- Μείζον πρόβλημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τους “αντάρτες”
- Η... ακτινογραφία της Ψηφοφορίας

Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ελλάδα! Ιρανός υπερκατάσκοπος είναι ο άντρας που δήλωνε πρώην τζιχαντιστής - Οι διασυνδέσεις του με την Τουρκία

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Μυτιλήνη, έπειτα από την σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι πρώην μαχητής του ISIS και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για υπερκατάσκοπο, οποίος έχει αυτομολήσει στην Δύση!

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Πώς επηρεάζονται αναπηρικές και συντάξεις χηρείας από τα νέα μέτρα

H τυχόν κατάργηση των εγγυημένων κατώτατων ορίων στις αναπηρικές και στις συντάξεις χηρείας θα μετατρέψει τις συγκεκριμένες παροχές σε… απλά φιλοδωρήματα, που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα… 65 ευρώ τον μήνα!

Έκθεση - κόλαφος για την οικονομική διαχείριση στο Δημόσιο

Τα συνηθισμένα ευρήματα περιέχει για μία ακόμη φορά η ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για το 2014, καθώς καταγράφεται ένα μεγάλο ποσοστό κακοδιοίκησης και ατασθαλιών στους τομείς οικονομικής διαχείρισης, της πολεοδομίας, την υγεία και το περιβάλλον.

Κούρεμα στις καταθέσεις: Τι προβλέπει η οδηγία BRRD που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Μια πολύ σημαντική οδηγία για τις τράπεζες και κυρίως για τις καταθέσεις εταιρειών και ιδιωτών, ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.
Πρόκειται για την κοινοτική οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive, γνωστή ως BRRD η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη από την 1η Ιανουαρίου 2015 και προβλέπει τη στήριξη και εξυγίανση των τραπεζών μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης (resolution).

60 θέσεις Εργατών και Σχεδιαστών στην ανασκαφή της Μαυροπηγής Εορδαίας

60 θέσεις προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης για την ανασκαφή στη Μαυροπηγή Εορδαίας.

Οι ειδικότητες που προκηρύχθηκαν αφορούν συγκεκριμένα στην πρόσληψη 4 Σχεδιαστών Δ.Ε. και 56 Εργατών Υ.Ε.

Καταπολεμήστε την επιθυμία για γλυκό!

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, οι άνθρωποι έχουμε γενετική προδιάθεση προς τα «γλυκά» συστατικά και τα τρόφιμα που τα περιέχουν, καθώς θεωρούνται «ασφαλή προς κατανάλωση».
Και αυτό επειδή συχνά, στη φύση, το όποιο π.χ. δηλητήριο ή αλλοιωμένο τρόφιμο είναι συχνότερα πικρό παρά… γλυκό.

Τσίμπημα από σφήκα, μέλισσα, σκορπιό: Τι πρέπει να κάνετε

Η συχνή επαφή με τη φύση το καλοκαίρι αυξάνει τις πιθανότητες τσιμπήματος από έντομο ή σκορπιό.

Στην Ελλάδα συναντά κανείς τη μέλισσα που παράγει το μέλι και το κερί, την κοινή σφήκα με κιτρινόμαυρες ραβδώσεις που κάνει φωλιές στο χώμα, κάτω από πέτρες ή στις γωνίες των σπιτιών και τη μεγάλη σφήκα (vespa orientalis) που είναι καφέ χρώματος και ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή λέγεται και σκούργος ή σερσένι ή σερσέκι.

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς - Προστασία πρώτης κατοικίας

Στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία θα γίνονται οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Χωρίς ειδικούς γιατρούς τα Επείγοντα της Παθολογικής στο Μαμάτσειο!

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

- "Η υπάρχουσα κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας"

Δήμος Κοζάνης: Υποβολή αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για τους απόρους»

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου 2015 οι εγγραφές στο Δήμο Κοζάνης για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης στην Κοζάνη

Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης στην Κοζάνη
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015


Φυσικά "βιάγκρα" που κρύβει το ψυγείο σου: Τα ήξερες;

Τροφές που μπορεί να ανεβάσουν την ερωτική επιθυμία: Όχι δεν πρόκειται για δυσεύρετα βότανα με χημικά συστατικά. Είναι καθημερινά τρόφιμα που ποτέ δεν υποψιαζόσουν πως μπορεί να έχουν θετική επίδραση στο σεξ.

Ο τελευταίος παραδοσιακός κουδουνάς της Κοζάνης...

Αφοσιωμένος στη σκληρή δουλειά ο Ζήσης Κωδωνάς,
είναι ο τελευταίος παραδοσιακός κουδουνάς της Κοζάνης...

Ο τρύγος του μελιού στο Μικρόβαλτο

Η ερασιτεχνική ενασχόληση με τη μελισσοκομία, βρήκε ανταπόκριση σε αρκετούς από τους κατοίκους του Μικροβάλτου, που με μεράκι φροντίζουν από λίγες κυψέλες που έχει ο καθένας, για την οικογενειακή σοδειά του μελιού, του δικού τους μελιού.

Στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού

Αντίστροφα μετρούν οι αιωροπτεριστές που θα συμμετάσχουν στο 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού «ΣΕΡΒΙΑ OPEN 2015».

 Η Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού θα φιλοξενήσει και φέτος τους αγώνες που θα αναδείξουν τους καλύτερους έλληνες αιωροπτεριστές ενώ το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό και σε ξένους αθλητές.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Αυτά είναι τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη η ελληνική Βουλή

Νέες... φορολογικές παγίδες κρύβει για χιλιάδες φορολογούμενους ο δεύτερος γύρος μέτρων που πρέπει να κατατεθεί και να ψηφιστεί από την ελληνική βουλής, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τετάρτη 22 του μηνός.

Η θεραπεία του άγχους σε 5 βήματα

Η πρώτη κίνηση που κερδίζει τον ασθενή, είναι να του δείξεις ότι τον καταλαβαίνεις. Ότι αυτό που ο ίδιος νομίζει ως δική του, προσωπική ιδιοτροπία, είναι κάτι κοινό, που το έχουν και άλλοι. Μόλις ο ασθενής αρχίσει δειλά να μου διηγείται, τις καταστάσεις που τον κάνουν να αγχωθεί, εγώ προσθέτω μερικές πινελιές στη διήγησή του, για να του δείξω ότι αντιλαμβάνομαι τι μου λέει.