Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό - Ντοκιμαντέρ

Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο.
Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωϊκούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .

Το πακέτο των μέτρων που έρχεται για τους επόμενους μήνες

Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και τέλη κυκλοφορίας είναι ορισμένα από τα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν έως το τέλος του έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Έρχεται φόρος - φωτιά για τα κρυμμένα, αδήλωτα εισοδήματα

Έχετε αδήλωτα κεφάλαια κρυμμένα κάτω από στρώματα, σε θυρίδες, ή στο εξωτερικό; Καλό θα είναι να τα δηλώσετε, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει ότι τα αδήλωτα κεφάλαια θα φορολογούνται με συντελεστή 45%, αλλά αν δεν δηλωθούν και η εφορία "τσακώσει" τους κατόχους αυτών, θα τους παίρνει όλο το κεφάλαιο!

Απόφαση - κόλαφος για όσους δεν πληρώνουν τα ενοίκια

Η οικονομική δυσχέρεια, δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής ενός μισθώματος, ούτε απαλλάσσει έναν ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας - αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
αποφαινόμενος σε μια περίπτωση αντιδικίας Δήμου της Βορείου Ελλάδος με ιδιώτη ενοικιαστή, που αφορούσε την τύχη ενός ενοικιαζομένου ακινήτου.

Έλληνας μαθηματικός λύνει τον γρίφο Nash που για 60 χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν όλοι οι μαθηματικοί του κόσμου

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης 
Αμερικανός μαθηματικός που βραβεύτηκε το 1994 με το βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά για την πρωτοπόρα εργασία του που ξεκίνησε αρχικά από το 1950, των μαθηματικών στη θεωρία των παιχνιδιών.
 Το βραβείο Νόμπελ το μοιράστηκε με τον οικονομολόγο
 John C. Harsanyi και τον μαθηματικό Reinhard Selten.

Ιστορική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα

Ιστορική, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον κυρίως ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, ανήμερα της εορτής του Οσίου Νικάνορος.
Ιστορική, γιατί πρόκειται για την πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά την επάνδρωση της Ιεράς Μονής από αδελφότητα 12 ιερομονάχων και τη διαφαινόμενη επαναφορά της -πάλαι ποτέ- θρησκευτικής ακμής και αίγλης της.