Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Δυτικό Πήλιο: Το φθινόπωρο των μυημένων - part 3

Άγιος Γεώργιος Νηλείας

Όλη η ζωή στο μικρό αλλά περιποιημένο χωριό του Αγίου Γεωργίου περιστρέφεται γύρω από την υπερυψωμένη πλατεία με τα γέρικα πλατάνια και τα ταβερνεία.
Ο οικισμός είναι αμφιθεατρικά χτισμένος σε δύο ράχες, προστατευμένος από τον βοριά, με τρεις ρεματιές να τον αυλακώνουν, πνιγμένος στο πράσινο και με πολύ ωραία θέα στον Παγασητικό. Χρόνια πριν, πολλοί Αϊγιωργήτες έφυγαν στην Αίγυπτο και όταν επέστρεψαν έχτισαν ωραία νεοκλασικά,
σεβόμενοι όμως πάντα την τοπική αισθητική.
Όσοι έμειναν είναι χορτάτοι, αφού ο τόπος τους
προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της φύσης.

Δυτικό Πήλιο: Το φθινόπωρο των μυημένων - part 2

Μηλιές

Οι Μηλιές δεν είναι mainstream αλλά ούτε και άγνωστες. Το χωριό είναι περιποιημένο, κάτι που δείχνει την αγάπη των κατοίκων του. Αγάπη που μεταφέρεται και στην καθημερινή ζωή. Στους δρόμους, στα καλαίσθητα μαγαζάκια με τα είδη δώρου και τα κεραμικά και στα γλυκοπωλεία. Το μήλο, σήμα κατατεθέν του χωριού, βρίσκεται παντού. Στα χωράφια, στα βάζα, στους πάγκους των παντοπωλείων, στις συνταγές μαγειρικής. Ακόμα και στις ταμπέλες των μαγαζιών.

Δυτικό Πήλιο: Το φθινόπωρο των μυημένων-part 1

Τώρα είναι η στιγμή που αυτή η πλευρά του Πηλίου θα “εκδικηθεί” τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, τον Άγιο Λαυρέντιο και τα Χάνια που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των χειμερινών αποδράσεων στο χιονοδρομικό αλλά και το Χορευτό, τον Άγιο Ιωάννη και τη Νταμούχαρη, τα χωριά του ανατολικού Πηλίου με τις παραλίες στο Αιγαίο.
Το Δυτικό Πήλιο "βλέπει" στον Παγασητικό κόλπο και είναι η ήρεμη, γαλήνια, και σπαρμένη με γραφικά χωριά και απάνεμες ακρογιαλιές πλευρά του Πηλίου.