Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Τι θα κάνετε αύριο στις 7 το απόγευμα; Αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Ένας μεγάλος αστεροειδής με διάμετρο περίπου 400 μέτρων θα περάσει αύριο σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας. Το πέρασμα, με ταχύτητα 35 χλμ ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει αύριο το βράδυ στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας σε απόσταση 480.000 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

Οι νέες αλλαγές σε φόρους και ρύθμιση των 100 δόσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη φορολογία των αγροτών και συνταξιοδοτικά.
Θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι μέχρι την ψήφισή του θα έχει βρει λύση σε ακανθώδη θέματα όπως αυτό του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα φαρμακεία.

«Φθινοπωρινή Εξόρμηση Κλασικού Αυτοκινήτου» από τους Φίλους Κλασσικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας

Οι Φίλοι Κλασσικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλούν τα μέλη τους και μη να συμμετέχουν στην «Φθινοπωρινή Εξόρμηση Κλασικού Αυτοκινήτου» που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο της 31ης Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου του έτους 2015 με εκκίνηση το γραφείο των ΦΙ.Κ.Α.ΔΥ.Μ. στην Κοζάνη και προορισμό τα Λουτρά Πόζαρ
 του νομού Πέλλας.

«10 χρόνια χωρίς το Δάσκαλο» – Εκδήλωση μνήμης για τον Κωσταντίνο Σιαμπανόπουλο στην Κοζάνη

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, 7:00 μμ., στο  Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.

«Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα»

Αιχμάλωτος μιας ιδέας που τον ατσάλωνε και τον φώτιζε σε όλη του τη ζωή για να επιτελέσει με την πένα, τις πράξεις του και το όραμά του, έργο ανεκτίμητο για τον τόπο μας μαζί με τους ικανούς και άξιους συνεργάτες του, ο αείμνηστος Κ. Σιαμπανόπουλος κλείνει δέκα χρόνια που έφυγε από την ζωή.

Δυτική Μακεδονία: Εξετάσεις για τα Προγράμματα Κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών στην Υγιεινή και Ασφάλεια

Προγραμματίζονται εξετάσεις για τα Προγράμματα Κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών στην Υγιεινή και Ασφάλεια, βάσει της υπ’ αρ. ΥΑ 14708/2007 του ΕΦΕΤ, σ’ όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας στις εξής ημερομηνίες.

Το παιδικό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» στην Κοζάνη

Η Kαλλιτεχνική Εταιρία ¨Προσκήνιο¨ & η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν, το γνωστότερο παγκόσμια παιδικό παραμύθι των αδελφών Grimm ¨Η Χιονάτη Και Οι 7 Νάνοι¨ στην αίθουσα ¨Φίλιππος¨  – ΛΑΦ Κοζάνης την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 17:00 & στις 19:00 το απόγευμα.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ως φορέας που αντανακλά τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Κοζάνης, θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την επέκταση και την εξάπλωση της πολιτιστικής και θεατρικής δραστηριότητας του. Για αυτό το λόγο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου, στις πρωτοβουλίες και προσπάθειες ερασιτεχνικών ομάδων που στηρίζονται από την κοινωνία και εμπλουτίζουν το εγχώριο καλλιτεχνικό πολιτισμό του τόπου.

3 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αμύνταιου

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης -Αθλητισμού» Δήμου Αμύνταιου

Στην Κοζάνη άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια

Όχι δεν είναι κάτι καινούριο. Και στην πόλη της Κοζάνης με τα σκήπτρα στην ανεργία και τους μεγάλους μισθούς των ΔΕΗ τζήδων, σε σχέση με το μέσο όρο άνθρωποι ψάχνουν για ό, τι πολύτιμο σε κάδους απορριμμάτων.

Κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης θα κάνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ- ΟΤΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχωρούν την ερχόμενη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κοζάνης, κάνοντας κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης!

Ξεκινά το χειμερινό ωράριο και το εκπτωτικό 10ήμερο στα καταστήματα της Κοζάνης

Από 1 Νοεμβρίου ξεκινάει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας, για τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016, καθώς επίσης και το χειμερινό εκπτωτικό δεκαήμερο.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κοζάνη - video

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2015 στην Κοζάνη

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Κοζάνη: Ο Εορτασμός της 75ης Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Για την 75η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Πώς αμείβεται η εργασία την 28η Οκτωβρίου

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο αμοιβής της εργασίας
την 28η Οκτωβρίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα δίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Προσλήψεις σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ – Ποιες θέσεις ανοίγουν – Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Η ΔΕΗ θα προσλάβει έκτακτους ημερομίσθιους ανειδίκευτους εργάτες για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλυφθούν εποχικές ανάγκες στα Ορυχεία.
Συγκεκριμένα θα προσλάβει 59 εργάτες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια).

Η BIENNALE στην Κοζάνη από 28 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 – Μέχρι 31 Οκτωβρίου οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής

Η Κοζάνη είναι ανάμεσα στις 3 πόλεις της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην BRAU3  (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano»), ένα  διεθνές φόρουμ για την σύγκριση και επαλήθευση, σε παγκοσμία κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χωρών.

Διάσχιση του όρους Βίτσι από το Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 01.11.2015 διάσχιση του όρους Βίτσι με διαδρομή Χ/Κ Πιοσδερίου (Βίγλας) – κορυφή Φαλακρό – Μελάς Καστοριάς

Συντονιστής εξόρμησης : Νίκη Τζήμου

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Τι κρύβεται κάτω από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Έχουν περάσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τη στιγμή που ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης, οραματίσθηκε τη γεφύρωση των περίπου τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο.

Συγκομιδή κρόκου: κάθε λουλούδι μια "μετάνοια"

Ο κόκκινος κρόκος αποτελεί ένα από τα εξήντα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του Αγίου Μύρου ,κάθε λουλούδι είναι μια μετάνοια.

Προσλήψεις σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ – Ποιες θέσεις ανοίγουν – Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Η ΔΕΗ θα προσλάβει έκτακτους ημερομίσθιους ανειδίκευτους εργάτες για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλυφθούν εποχικές ανάγκες στα Ορυχεία. Συγκεκριμένα θα προσλάβει 59 εργάτες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια).

Πόθεν έσχες: Τι αλλάζει - Θυρίδες, μετρητά και αντικείμενα αξίας

Σπάει το άβατο της θυρίδας για τους υπόχρεους πόθεν έσχες, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνουν επιπλέον και ό,τι χρήματα έχουν στο σπίτι (συμπεριλαμβάνονται και αυτά που κρύβονται στα στρώματα…) αλλά και αντικείμενα αξίας, ακόμη κι αν πρόκειται για τα επάργυρα κηροπήγια της γιαγιάς που κοσμούν την τραπεζαρία!

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση - Πώς θα παίρνουν μόρια

Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, φέρνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων και το νέο μισθολόγιο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Η μεγάλη μεταρρύθμιση αναμένεται να γίνει σε δύο φάσεις.

6ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στην Κοζάνη από την «Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 45 πόλεις της Ελλάδας!