Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Επιστροφή φόρων και δημοτικών τελών φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Από 10% ως και 20% αναμένεται να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και η μείωση θα έχει αναδρομική ισχύ από 21 Μαϊού. Αυτό μπορεί να μην έχει να κάνει με τον ΕΝΦΙΑ, ούτε του 2015 ούτε και το 2016 καθώς με αλχημείες στους συντελεστές οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα ίδια, ωστόσο επηρεάζονται όλοι οι υπόλοιποι φόροι που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές.

Οι δημοτικοί φόροι που πληρώθηκαν το 2015 με βάση τις παλιές αντικειμενικές θα πρέπει να αναπροσαρμωστούν, δηλαδή να μειωθούν και εδώ θα πρέπει να υπάρξει διευκρίνηση για το πως θα πάρουν οι πολίτες πίσω τα χρήματά τους.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι για αγορά ακινήτου ή απέκτησαν ακίνητο μέσω γονικής παροχής ή δωρεάς. Υπάρχει μια σκέψη για συμψηφισμό του φόρου με μελλοντικές οφειλές. Εάν ωστόσο από τις νέες αντικειμενικές προκύπτει επιπλέον φόρος (αν και αυτές οι περιπτώσεις αναμένεται να είναι ελάχιστες) τότε οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να αναμένουν περίοδο χάριτος, αντιθέτως θα κληθούν να καταβάλουν άμεσα τη διαφορά.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου