Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη τζιχαντιστών

Συναγερμός έχει σημάνει σττην αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη  δύο άνδρες με σουηδικό διαβατήριο.
Ο  25χρονος κατάγεται από την Υεμένη και ο 29χρονος από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Προορισμό την Τουρκία είχαν οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δύο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα πήγαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα. Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.

Στο σπίτι του 29χρονου είχε βρεθεί  από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες  εκρηκτικές υλικές και μια ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το alexpoli.gr και μετέδωσε το πρωί της Κυριακής το Mega, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν δύο υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Όταν τους μετέφεραν στο ΑΤ διαπίστωσαν ότι και για τους δύο υπήρχε το μέτρο διακριτικής παρακολούθησης από τη Σουηδία. Οι αστυνομικοί ψάχνοντας περαιτέρω αντιλήφθησαν ότι είχαν να κάνω με δύο άτομα που μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης έχουν ασχοληθεί πολύ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου