Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται πολικό ψύχος: Πότε χαλάει ο καιρός, πού θα βυθιστούν στον πάγο

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει, με τον ήλιο να λάμπει και το θερμόμετρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 20 βαθμούς.
Το σκηνικό όμως αλλάζει από τα τέλη της εβδομάδας κι ο χειμώνας ετοιμάζεται να δείξει τα δόντια του.

Ήδη η βόρεια Ευρώπη εισέρχεται σε κλοιό βαρυχειμωνιάς, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τον καιρό στην Ελλάδα.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι θα ενισχυθούν οι βοριάδες, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά ορεινά.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από την Δευτέρα η χώρα εισέρχεται σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα φτάσουν και στη χώρα μας, οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Η πτώση υπολογίζεται έως και 12 βαθμούς.

Οι ενισχυμένοι βοριάδες δεν αποκλείεται να φτάσουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, ενώ χιόνια θα έχουμε σε όλες τις ορεινές περιοχές, στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ολικό παγετό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για όλο το 24ωρο πρέπει να αναμένει η βόρεια Ελλάδα, με το κρύο να είναι ακόμα πιο τσουχτερό από αυτό της Πρωτοχρονιάς.

Ο χειμώνας έρχεται για να μείνει λοιπόν.




φήμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου