Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ευρεία σύσκεψη για την υγεία στην Περιφέρεια παρουσία των δημάρχων της περιοχής

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γ. Κίρκου και του υποδιοικητή Αγ. Γαβριηλίδη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υγεία και τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά ιατρεία και οι νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής.

Ο Γ. Κίρκος τόνισε ότι από την πλευρά της ΥΠΕ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά είτε μέσω της πρόσληψης επικουρικών γιατρών, είτε με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση ένας ευρύτερος σχεδιασμός που να περιλαμβάνει τη λειτουργία βασικών κλινικών σε κάθε νοσοκομείο και σε ότι αφορά στις υπόλοιπες να λειτουργεί μια σε επίπεδο περιφέρειας.

Επίσης, τόνισε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτρέπεται η παροχή κινήτρων απο την τοπική αυτοδιοίκηση στους γιατρούς.

Ειδικά σε ότι αφορά στο Μαμάτσειο και στην Παθολογική Κλινική που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες του 2015 έγινε γνωστό στη σύσκεψη πως τον Ιανουάριο υπάρχει κενό 6 εφημεριών τις οποίες η 3η ΥΠΕ θα ζητήσει να καλύψουν οι γενικοί γιατροί των κέντρων υγείας της περιοχής. Να θυμίσουμε εδώ ότι η ίδια προσπάθεια έγινε και τον περασμένο μήνα, με 5 γενικούς γιατρούς να παίρνουν διαδοχικές αναρρωτικές άδειες. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως αν ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

Μετά τη σύσκεψη ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ είχε συνάντηση στο Μαμάτσειο με τους επικεφαλής των κλινικών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.



Ρεπορτάζ: Ο Χρόνος
Φωτογραφία: Δημήτρης Στραβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου