Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια: Άστατος καιρός με μπόρες και πτώση θερμοκρασίας

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός το επόμενο τριήμερο σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να σημειώνει πτώση τη μέρα της γιορτής των Θεοφανείων, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξουν βροχοπτώσεις, ακόμα και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σχετικά ισχυροί έως 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί μέτριοι 3 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, αύριο Τρίτη θα έχουμε τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στη βορειοδυτική χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας. Κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Νότια Ελλάδα.

Κακός καιρός αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας ανήμερα των Θεοφανείων, Τετάρτη. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επικρατήσουν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ και στα νησιά του Αιγαίου θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες. Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά με πιθανότητα για βροχή το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από 4 έως 7 μποφόρ μεταβλητοί και στο Ιόνιο κυρίως βόρειοι έως πέντε μποφόρ.

Την Πέμπτη, όταν αναμένεται και να επιστρέψουν οι τελευταίοι εκδρομείς στο Λεκανοπέδιο, θα έχουμε περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά στις ορεινές περιοχές με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως βόρειοι μέτριοι, ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί έως 6 μποφόρ.




NewsBomb‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου