Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δολοφονία Κωστή Πολύζου. Τι πρόδωσε μάνα και πατριό - Υποψίες για δεύτερο φόνο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία του άτυχου Κωστή Πολύζου. Η μάνα και πατριός κατηγορείται για το φόνο του παιδιού του που είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια στα Σιάτιστα Κοζάνης.
Η ανακρίτρια Κοζάνης μετά από βαθιά έρευνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής. Αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων συνέλαβαν τη μητέρα  και τον πατριό στην Ελευσίνα όπου είχαν μετοικήσει τα τελευταία χρόνια από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στο «Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου.

Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο -μεταξύ άλλων- στο να πάρει ο ανακριτής την απόφαση να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης έπαιξε ένα στοιχείο από την ημέρα του εγκλήματος.
 Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του Κωστή Πολύζου που βρισκόταν στο δωμάτιό του. Οι μόνοι που είχαν πρόσβαση εκεί την ημέρα εκείνη ήταν οι γονείς του. Οταν είχαν ερωτηθεί αρχικά για το κατά πόσον είχαν ανοίξει τον υπολογιστή του παιδιού τους, είχαν απαντήσει αρνητικά. Στη συνέχεια, ωστόσο, βλέποντας ότι οι Αρχές γνώριζαν με στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ότι ο υπολογιστής έχει χρησιμοποιηθεί, το ζευγάρι υπέπεσε σε αντίφαση ισχυριζόμενο ότι τον άνοιξαν για να αναζητήσουν πληροφορίες για το πού μπορεί να έχει πάει ο γιος τους.

Η απάντηση δεν έπεισε τον ανακριτή, που σε συνδυασμό με το ψέμα που είχαν δηλώσει ότι τα χωράφι όπου βρέθηκε νεκρός ο Κωστής δεν ανήκε σε αυτούς έκανε τις Αρχές να διερευνήσουν ξανά όλες τις αντιφάσεις του ζευγαριού.

Στο μεταξύ, στα Σιάτιστα επικρατεί αναβρασμός, καθώς φίλοι και συγγενείς του Κωστή Πολύζου εμφανίζονται αγανακτισμένοι μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. Αυτός είναι και ο λόγος που το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης θα θυμίζει αύριο φρούριο υπό το φόβο προπηλακισμού της μητέρας και του πατριού του 23χρονου.

Έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει"

Παράλληλα όμως ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των ανθρώπων που έζησαν την αγωνία της εξαφάνισης του Κωστή και προσπάθησαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Από την αρχή όμως φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά του ζευγαριού.

“Ντρέπομαι που την είχα γειτόνισσα, ντρέπομαι που την είχα και φίλη μου…. Πώς μπόρεσε και το έκανε… έπρεπε ήδη να είχε αυτοκτονήσει, πώς έζησε 5 χρόνια, μ' αυτό το βάρος στην ψυχή της; Να τη βάλουν μέσα και να μην τη βγάλουν ποτέ ξανά. Ο Κωστής ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια όσο ζούσε με τον πατέρα του, ήταν πολύ χαρούμενο και από τότε που πήρε τον δεύτερο τον άντρα της, από τότε άλλαξε τελείως ο Κωστής, αλλά και η μάνα του άλλαξε… ο έρωτας, το χρήμα… τι να πω», λέει μια από τις γειτόνισσες.

“Αχ αν τον είχα εδώ τι θα του έκανα που μας έκανε να ανησυχούμε” έλεγε ο πατριός στους γείτονες, λέει στην κάμερα μια κάτοικος του χωριού.

Φίλος Κωστή: Να ηρεμήσει η ψυχή του

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, ικανοποιημένος θα ήμουν αν επέστρεφε ο Κωστής. Η δικαίωση είναι για την ψυχή του και όχι για μας, να ηρεμήσει η ψυχή του. Αν αυτοί δεν τον αγαπούσαν, υπάρχει πολύς κόσμος που τον αγαπούσε εδώ», μας είπε ο φίλος του, ο Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος από την αρχή της εξαφάνισης του Κωστή ήταν αυτός που βοηθούσε στις έρευνες.

«Η μητέρα του Κωστή μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν ανέφερα στην Ασφάλεια ότι μου τηλεφώνησε προκειμένου να φανεί η ανησυχία της», μας λέει ο φίλος του άτυχου Κωστή.

“Πήγαινε στις εκκλησίες και ζητούσε να προσευχηθούν για να βρεθεί το παιδί της”

Είχε έρθει και μου είχε ζητήσει να βγάλω μια ανακοίνωση στο ραδιόφωνο ότι χάθηκε ο Κωστής λέει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Πεσνικάς, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και κατηγορούμενος από την οικογένεια ενώπιον του ΕΣΡ ότι με τα λεγόμενα του φωτογράφιζε τη μητέρα και τον πατριό ως δράστες. Τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Ζητούσε από τους ιερείς να προσευχηθούν να βρεθεί ο γιος της συνεχίζει ο δημσιογράφος. Όλο το χωριό ψιθύριζε προσθέτει. Νιώθουμε δικαίωση αλλά και αγανάκτηση....

Υποψίες για τον θάνατο του πατέρα Πολύζου

Οι αρχές  φαίνεται ότι αναζητούνται στοιχεία και για τον χαμό του πατέρα του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του και ο συγκατηγορούμενός της φαίνεται ότι διατηρούσαν σχέσεις από τότε.

Ο  πατέρας του Κωστή Πολύζουν έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό αφότου ανακάλυψε την παράνομη σχέση της συζύγου του και τώρα είναι πολλοί εκείνοι που σύμφωνα με την espresso θεωρούν πως ο εισαγγελέας αναζητά στοιχεία και για τον θάνατο αυτό.

Oι δυο τους διατηρούσαν σχέσεις εδώ και χρόνια. Λίγο μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους ο πατέρας του Κωστή Πολύζου έφυγε από τη ζωή και πολλοί έχουν υποψίες για τον θάνατο αυτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξει ξανά αυτός ο φάκελος, καθώς και τότε οι αστυνομικοί είχαν κάποιες υποψίες αν και επισήμως ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του από ανακοπή.






madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου