Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Επιμένει το ΔΝΤ: Ισχυρές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του χρέους

Εμμένει στην γραμμή που χάραξε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ισχυρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα με αιχμή το ασφαλιστικό, αλλά και για την ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Αναφερόμενος στη συνάντηση εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε τα εξής:

«Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.Η Γενική Διευθύντρια επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα να αποκτήσει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμα δημόσια οικονομικά μέσω ενός αξιόπιστου και ολοκληρωμένου μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτήσει ισχυρή οικονομική πολιτική, που δεν εξαντλούνται στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς και σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για να διασφαλιστεί ότι το χρέος είναι σε μια συνεχή πτωτική πορεία».

Πριν από τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Νταβός και με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ,Τζακ Λιού. Ο κ.Λιού επανέλαβε τις θέσεις της Ουάσιγκτον για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και την ελάφρυνση του χρέους.

Μετά τη συνάντηση του Τζακ Λιού με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωση σημείωσε τα εξής: «Ο υπουργός Λιού συζήτησε το πόσο σημαντικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει οικονομικές μεταρρυθμίσεις ενώ έκανε αναφορά και στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο κ. Τζακ Λιού ενθάρρυνε τον Ελληνα πρωθυπουργό να συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους εταίρους ενώ επισήμανε το σημαντικό ρόλο του ΔΝΤ στη μεταρρυθμιστική διαδικασία. Ο κ. Λιού υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι η διεθνής κοινότητα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της επαναφέροντας το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω ελάφρυνσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Λιού εξέφρασε τη συνεχιζόμενη ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και πρόσφερε την υποστήριξή του για την εξεύρεση συνολικής λύσης που θα αποτρέψει την απώλεια και άλλων ζωών».


real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου