Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Κοζάνη: Απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος - Προμελετημένο το έγκλημα; Βασανίστηκε η Ανθή

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος από το Βελβεντό της Κοζάνης, που στραγγάλισε και έθαψε στο χωράφι του την 37χρονη σύζυγό του Ανθή.
Ο 40χρονος αναμένεται να επιμείνει στο ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους που έγινε εν βρασμώ και θα αρνηθεί ότι η πράξη του ήταν προμελετημένη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο συζυγοκτόνος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όσο περούν οι μέρες και συνειδητοποιεί την πράξη του και ισχυρίζεται ότι ο 40χρονος αγαπούσε την Ανθή και προσπαθούσε να διατηρήσει τον γάμο του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης όμως, «είχε πολύ σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στην ζωή της».

Η εξαφάνιση της 37χρονης Ανθής, μητέρας τριών παιδιών 
και στη συνέχεια η αποκάλυψη της δολοφονίας της 
από τον ίδιο της το σύζυγο και μάλιστα με φρικτό τρόπο 
 συγκλόνισε τη χώρα

Ο σύζυγος  που εμφανιζόταν να την ψάχνει με αγωνία, είναι ο άνθρωπος που κατά την ομολογία του, την είχε ήδη σκοτώσει, την είχε θάψει στο χωράφι του και μάλιστα στη συνέχεια, το είχε οργώσει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο καβγάς που οδήγησε στο έγκλημα έγινε στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.

«Γελοιοποιηθήκαμε. Δεν θέλω να τον ξαναδώ»
 είπε ο πατέρας του 40χρονου, που σκότωσε τη γυναίκα του.

"Η Ανθή ήταν μαζί μου πάρα πολύ καλή. Με τη γυναίκα μου, επειδή είχε κουραστεί, ψευτολογοφέραν και εδώ και ενάμιση χρόνο δεν της μιλούσε η γυναίκα μου. Οι σχέσεις του Τάσου με την Ανθή ήταν... ήθελε να φύγει η γυναίκα. Δεν τους άκουγα να μαλώνουν τακτικά. Πιο πολύ για οικονομικά. Δεν πολυέβγαιναν έξω. Ήταν μαζεμένοι. Είχαν παντρευτεί αμέσως. Πρώτα με πολιτικό γάμο και μετά με θρησκευτικό... Παραπονιόταν η Ανθή για τις δουλειές πάρα πολύ και έλεγε ότι κουράζεται... "

Η μητέρα της Ανθής πήρε την επιμέλεια των παιδιών

Τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης, τα τρία αγγελούδια του ζευγαριού, θα αναλάβει προσωρινά η μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής Λινάρδου. Η επιμέλεια των δίδυμων κοριτσιών και του μικρού αγοριού, περνάει στη γιαγιά τους με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κοζάνης, μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν σήμερα.

Οι δύο πλευρές μέσω των δικηγόρων τους βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου κατέθεσαν τις θέσεις και λίγο πριν, η απόφαση ανακοινώθηκε δίνοντας την επιμέλεια στην μητέρα της Ανθής Λινάρδου, έως και τις 18 Φεβρουαρίου οπότε θα εκδικαστεί και η οριστική απόφαση. Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε κάθε άλλο αίτημα που έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία…

Η κηδεία της 37χρονης, θα γίνει τη Δευτέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Προμελετημένο έγκλημα βλέπει η δικηγόρος της Ανθής

Tις θέσεις τους γύρω από την υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία στο Βελβεντό Κοζάνης με την ομολογία του 40χρονου συζυγοκτόνου εξέφρασαν οι δικηγόροι των δυο πλευρών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης, Παρασκευή Σαββίδου, δήλωσε βέβαιη ότι το έγκλημα ήταν σκηνοθετημένο και προμελετημένο όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Σημείωσε ότι γνώριζε ο συζυγοκτόνος εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα χώριζαν και δεν είχε αντιδράσει με αυτό τον τρόπο ενώ όπως είπε είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει το έγκλημα καθώς βρισκόταν στην Αθήνα, ανέβηκε στην Κοζάνη για να ανοίξει την τρύπα βάθους ενός μέτρου όπου και έθαψε τη γυναίκα του σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όπως είπε η δικηγόρος, ο δράστης δεν ήθελε να αποδεχθεί ότι θα χωρίσει και θα του πάρει τα παιδιά η γυναίκα του και ως εκ τούτου θα αναγκαζόταν να μεταβεί στην Αθήνα για να βρει δουλειά.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου, κ. Κουλιούφας, υποστήριξε ότι δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του ενώ έκανε λόγο για θλιβερό γεγονός.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι με βάση την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πελάτη του, η δολοφονία της 37χρονης γυναίκας είναι έγκλημα πάθους γιατί φαίνεται ότι ο δράστης αγαπούσε τη γυναίκα του.

Βασανίστηκε η Ανθή στα χέρια του συζυγοκτόνου

Η Ανθή έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγους της, μετά από καβγά όταν του αποκάλυψε ότι θέλει να χωρίσουν.

“Ναι, την έπνιξα και ας πάω ισόβια” είπε κυνικά στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος δράστης.

Ο συζυγοκτόνος  μάλιστα μετά την ασποτρόπαια πράξη του, δήλωσε την εξαφανισή της, φανερά ανήσυχος για την συζηγό του, κάνοντας μάλιστα έκκληση να βρεθεί. Ωστόσο νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία της 37χρονης.

Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι με το γεγονός ότι για 4 ολόκληρες ημέρες αναζητούσε την 37χρονη μητέρα των παιδιών του μαζί τους.  Προσπαθούσε να τους παραπλανήσει με κάθε τρόπο.

Είχε φθάσει στο σημείο μάλιστα να επικοινωνήσει με αυτοκινητιστή αναζητώντας τη σύζυγό του.
 «Με είχε πάρει την επόμενη μέρα για να με ρωτήσει αν έχω μεταφέρει τη γυναίκα του κάπου» ανέφερε ο ιδιοκτήτης ταξί.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του στη συνέχεια την έπνιξε.

Η γυναίκα φαίνεται ότι πάλεψε  με τον φερόμενο ως δράστη αφού και αυτός είχε στο πρόσωπό του αμυχές και μια μελανιά στον ώμο. Η  37χρονη έκανε κικ μπόξινγκ στο Βελβεντό και το περιβάλλον της εικάζει ότι το έκανε γιατί φοβόταν το σύζυγό της.





Τι έδειξε η νεκροψία

«Υπάρχει ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού το οποίο προηγήθηκε όλων των άλλων, ίσως για να την αναισθητοποιήσει. Τελικά ο θάνατος επήλθε από ασφυξία, όχι στραγγαλισμό ή με μαξιλάρι ή βάζοντας το πρόσωπό της πάνω στο στρώμα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης.

Με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού. Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου. Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος. Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη σύζυγό του μετά από διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι «πάνω στον καβγά την έπιασε από το λαιμό. Εκείνη τον γρατζούνισε. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν νεκρή, την πήρε αγκαλιά και την κατέβασε από την εσωτερική σκάλα στο γκαράζ. Την έβαλε στο αυτοκίνητο, την πήγε στο χωράφι  και την έθαψε».


. .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου