Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σύλλογος "Κασμιρτζήδις": 32 χρόνια συμβολής στην Κοζανίτικη παράδοση!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΣΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

To 1984 μια ομάδα Κοζανιτών αποφάσισαν να οργανωθούν σαν σύλλογος .
Τότε όλες οι γειτονιές έκαναν φανό και οι "Κασμιρτζήδις" αποφάσισαν να κάνουν ένα σύλλογο που θα αγκαλιάσει όλους τους φανούς, αλλά παράλληλα κάνοντας και δικό τους φανό.

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και η παρέα αυτή των Κοζανιτών που ολοένα και μεγάλωνε, έκανε φανό και σύλλογο για την πλάκα τους, όπως είπαν χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πλόσκας και ο ΓΙώργος Πλιάκης στον Λύσανδρο Ρήγα μιλώντας στο ράδιοΛόγος (που αναμεταδίδεται από το West Radio στους 98 FM). Τα χρόνια πέρασαν και οι Κασμιρτζήδις εξελίχθηκαν σε ό,τι είναι σήμερα. Έφτιαξαν το αναψυκτήριο στο Σμάθκο και στην πορεία μερίμνησαν ώστε να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Από την ίδρυσή τους έκαναν προσφορές στο ειδικό σχολείο Κοζάνης, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι στο dna τους. Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι Γιάννης Πλόσκας, πρόεδρος του Συλλόγου για τη διαφύλαξη της Κοζανίτικης παράδοσης "Κασμιρτζήδις" και Γιώργος Πλιάκης αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ξεκίνησαν προσφέροντας στο Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης και τα τελευταία χρόνια στηρίζουν το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αυτισμό. Μέρος των εσόδων, μάλιστα, από τις παραστάσεις, δίνεται στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών του συλλόγου, στηρίζοντας το ημερήσιο σχολείο για παιδιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη!

Στην πορεία τους, έχουν ανεβάσει μέχρι σήμερα 15 θεατρικά, ενώ  η φετινή παράσταση ανεβαίνει εις μνήμη Μαργαρίτη Μπομποναρη. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, δεν θα κάνουν φανό και παρέλαση, ενώ θα κάνουν μνημόσυνο την καθαρά Δευτέρα, καλώντας όλο τον κόσμο στο Σμάθκο!

Η απώλεια του Μαργαρίτη

Λαβωμένοι από την απώλεια του Μαργαρίτη Μπουμπόναρη, που έδινε μια άλλη ζωντάνια στο θέατρο μιας και ήταν χαρισματικός σε αυτό που έκανε, όπως τόνισε ο κ. Πλόσκας, ο σύλλογος θα βάλει τα δυνατά του για να χαρίσει στον κόσμο τον καλύτερό του εαυτό επί σκηνής. Μάλιστα σε ρόλο γκεστ σταρ, σαν μπάμπω, θα είναι επί σκηνής και ο Γιάννης Πλόσκας!




Συγκινητική η ανταπόκριση των κοζανιτών στους πρόσφυγες

Εντωμεταξύ, ο Γιάννης πλόσκας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την τεράστια ανταπόκριση των κοζανιτών στο προσφυγικό δράμα, λέγοντας πως όλα τα υπόλοιπα (έριδες και διαφωνίες) πρέπει να περνούν σε δεύτερη βάση. "Οι κοζανίτες θα κάνουν ότι διδάχτηκαν από τις προηγούμενες γενιές", σημείωσαν με νόημα ο Γιάννης Πλόσκας και ο Γιώργος Πλιάκης.


Τ'ς μπάμπις κι τα μάτια σας

Η φετινή παράσταση είναι συνέχεια της περυσινής, μιας και το έργο είναι πολύ μεγάλο. Ο τίτλος είναι διαφορετικός και το θέμα επεκτείνει τη περυσινή παράσταση.
Σάββατο 5 Μαρτίου έως 12 Μαρτίου, ώρα έναρξης 9 μ.μ. και είσοδος 6 ευρώ. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα δοθεί παράσταση για συλλόγους Αμεα και ΚΑΠΗ (400 εισιτήρια στην πρεμιέρα και στην παράσταση της Δευτέρας 8/3θα έρθουν τα ΚΑΠΗ του Βελβεντού).
Προπώληση καφέ Φρεντίτο στοάς 16 στοάς 16, 2461029400 , 6932646662


ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«Τ’ς μπάμπις κι τα μάτια σας»

-Σενάριο: Πλόσκας Γιάννης
-Σκηνοθεσία: Τσιάνας Τζίμης
-Σκηνικά: Πλιάκης Γιώργος κ Γκλούμπος Γιώργος
-Επιμέλεια κειμένου: Τσιάνα Μαρίνα
-Επιμέλεια σλάιτς: Μάστορας Νίκος Γκουλέμας
-Ενδυματολόγος: Λάκκα Φωτεινή
-Μουσική επιμέλεια: Καρδογιάννης Πανούλης
-Επιμέλεια προγράμματος: Λιόφα Τάσα
-Επιμέλεια Φωτισμού: Πλιάκης Ευάγγελος
-Μακιγιάζ: Raha Spa Σαμαρά Μαρία

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Διευθύντρια: Λότσιου Αντωνία
Γραμματέας: Λιόφα Τάσα
Νοσοκόμα: Γκόβα Βίκυ
Πετρούλα: Φωλίνας Πέτρος
Κοκόλης: Μάστορας Νίκος
Ξιάγκλια: Παπαδημητρίου Αλέκα Ζήκου
Κατίγκου: Τσαΐρης Γιώργος
Γλύκα: Γκουλέμας Γιώργος
Λένκου: Βαγιώτας Βασίλης
Γιος: Λότσιος Νίκος
Συμπεθέρα: Πλόσκας Γιάννης
Σιμέλα: Σλιάπη Βαγιώτα Τασούλα
Εγγονός: Τσαΐρης Λάζος
Νιάκους: Τσιάνας Τζίμης
Εγγονή: Μπάμπαλη Μαρία

Υπόθεση

Ο κόσμος, νύφες και οι γαμπροί πήγαιναν τις γιαγιές στο γηροκομείο, λέγοντας πως έχουν δουλειές στο σπίτι και τους άφηναν πέντε και έξι χρόνια! Φέτος, γίνεται το αντίθετο, μιας και λόγω της κρίσης, ζητούν πίσω στα σπίτια τις γιαγιές και τους παππούδες. Αφενός για να πάρουν τη σύνταξη και αφετέρου για να μην είναι στο γηροκομείο. Στην παράσταση εκτυλίσσονται αστεία σκηνικά ενώ γιαγιά με Αλτσχάιμερ νομίζει ότι την παίρνει ο αρραβωνιαστικό της. Οι γιαγιές φεύγουν μια - μια με αποτέλεσμα στο γηροκομείο να απομείνει μόνο μια! Όλα αυτά γίνονται με πολλά ευτράπελα .



Πρωϊνός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου