Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

370 πρόσφυγες στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης

Από το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κοζάνη, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 370.
Πρόσφυγες κατά κύριο λόγο από τη Συρία, αλλά και από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, κατέφθασαν στην Κοζάνη μέχρι και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο προορισμός των οποίων ήταν η Ειδομένη και στη συνέχεια η πλευρά των συνόρων των Σκοπίων.

Εδώ και δυο μέρες η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα, απαγορεύοντας την είσοδο στους Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ για τους Σύριους και τους Ιρακινούς απαιτούν εκτός από το υπηρεσιακό σημείωμα, διαβατήριο ή ταυτότητα.

Οι πρόσφυγες της Συρίας, του Αφγανιστάν, αλλά και του Ιράκ, έφτασαν στην Κοζάνη  λόγω των κλειστών συνόρων των Σκοπίων.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αθήνα και κατέληξαν στη Κοζάνη, λόγω της παράκαμψης των αγροτών, όπου τους απαγορεύτηκε η συνέχεια του ταξιδιού από την Αστυνομία.
Στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης αντικρίσαμε οικογένειες με βρέφη και παιδιά, που όπως μας είπαν ταξιδεύουν πάνω από είκοσι ημέρες διασχίζοντας το Αιγαίο και φθάνοντας στα νησιά της Σάμου, της Λέρου και της Χίου.


Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής με επικεφαλής την Αστυνομική Διεύθυνση της Κοζάνης, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Από την πρώτη στιγμή κλίθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης όλοι οι φορείς, προκειμένου να διενεργηθεί ευρεία σύσκεψη με σκοπό να μπορέσουν να διαχειριστούν την προσωρινή διαμονή των 370 και πλέον προσφύγων.


Διενεργήθηκε καταγραφή των προσφύγων, αλλά και των αναγκών σε τρόφιμα που θα χρειαστούν για την προσωρινή διαμονή τους.

Τέλος, να αναφέρουμε πως στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, όλοι οι φορείς της Κοζάνης, Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομία αλλά και εθελοντικές ομάδες όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κοζάνης και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.


Δείτε τα πλάνα  από το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, το βράδυ της Δευτέρας:



` `



kozanilife

1 σχόλιο:

  1. Αν μπορει καπιος να μας απαντησει χωρις διληματα και χωρις να θελω να φανω ρατσιστης η οτιδηποτε αλλο κ.Δημαρχε χωρις προπαγανδες και τις λεγομενες ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ πηρατε μια αποφαση χωρις να ρωτησεται κανεναν και δεν λεω για τους για τους συνεργατες σας λεω για την τοπικη κοινωνια τους πολιτες της Κοζανης εκτος κι αν θεωρειται τον εαυτο σας ολα αυτα εκτος βεβαια αν σας αναγκασαν να το κανεται .Ρωτησατε ποτε στην πολη μας τι γινεται δηλ.αν υπαρχουν οικογενειες που πεινανε και δεν εχουν να παρουν ενα ψωμι εννα πακο μακαρονια αν ειναι αρωστοι παιδακια που η γονεις τους δεν εχουν να τα δωσουν ενα πιατο φαγητο και ζαλιζονται στο σχολειο και πεφτουν κατω απο την πεινα και τα πανε στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και η διαγνωσει ειναι ΑΣΗΤΕΙΑ και μην τολμησει καπιος να τα αμφισβητησει γιατι τα γνωριζεται μαλλον τα γνωριζουμαι ολοι ενδιαφερθικαι καπιος για τους δικους μας ανθρωπους για τα δικα μας ΠΑΙΔΙΑ δεν νομιζω αλλα εδω θα μου πεις ειναι διαφορετικα και εχεται απολυτο δικιο εδω υπαρχει η λεγωμενη δημοσιοτητα οι αλλιως ΠΡΕΣΤΙΖ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή