Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδρούν οι ταξιτζήδες στη μείωση των θέσεων ταξί επί της Οδού Ιπποκράτους

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο μόνιμης χωροθέτησης της πιάτσας των ταξί επί τους οδού Ιπποκράτους οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Κοζάνης, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους ως προς τη μείωση του αριθμού των θέσεων που θα επιφέρει η μόνιμη χωροθέτηση σε αυτή τη θέση.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με τη δημοτική αρχή να προτείνει την παραμονή της πιάτσας ταξί επί της Ιπποκράτης, θέση με την οποία εκφράζουν αντιδράσεις οι επαγγελματίες, οδηγοί ταξί, μιας και όπως λένε από τις είκοσι (20) θέσεις που είχαν στην παλιά θέση (επί της πλατείας, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), τώρα στην Οδό Ιπποκράτους έχουν το πολύ δέκα τρεις (13 θέσεις). Εν μέσω οικονομικής δυσχέρειας, όπως λένε, δεν μπορούν να δεχθούν μείωση θέσεων, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Κοζάνης Αντώνης Γαλάνης: "Δεν μπορούμε να πούμε σε συναδέλφους να πάνε στο σπίτι τους, επειδή δεν υπάρχει χώρος στην πιάτσα"!

"Δεν μπορούμε να έχουμε 12 θέσεις στην Ιπποκράτους. Δεχθήκαμε να πάμε εκεί γιατί ήταν κάτι προσωρινό . Όμως, για να παραμείνουμε εκεί θα πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το συμβούλιο. Αν μας κόψουν τον αριθμό των θέσεων δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούμε", λέει χαρακτηριστικά στον "Π.Λ." ο κ. Γαλάνης. Ο ίδιος τόνισε πως οι ταξιτζήδες θέλουν να διευκολύνουν την κατάσταση και ζητούν έστω να υπάρξουν κάποιες θέσεις αναμονής σε κάποιο χώρο. Μάλιστα λένε πως στον αρχικό σχεδιασμό (στη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας), είχε προκριθεί η οδός Τσόντσα, λέγοντας πως ακόμη και αυτή η θέση θα ήταν ενδεδειγμένη. Σε ερώτηση του Πρωινού Λόγου, για το εάν οι θέσεις στο σημείο εκείνο θα ήταν περισσότερες, ο κ. Γαλάνης απάντησε πως θα μπορούσε να βρεθεί παράλληλα και κάποια άλλη θέση που θα εξυπηρετούσε τους ταξιτζήδες.
Οι ταξιτζήδες περιμένουν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και τις τελικές αποφάσεις, ώστε να κλείσει ένα θέμα που είναι σε εκκρεμότητα όλο το προηγούμενο διάστημα.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου