Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί δεν προχωράει η ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη; -Ποιοι οι όροι εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου

Σε μια εντυπωσιακή πλατεία  με μοντέρνα στέγαστρα, χώρους αναψυχής και σιντριβάνι αναφερόταν η μελέτη της πλατείας Λασσάνη, η οποία δεν εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής.

Ο λόγος η διαφωνία των τεχνικών υπηρεσιών  με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή σε θέματα σχεδιασμού, με τη δεύτερη να μην έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ξεκίνημα των έργων.
Παρότι και η Αρχαιολογία έδωσε μετά από αλλαγές στη μελέτη την άδειά της , παραμένει σε εκκρεμότητα η αδειοδότηση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή.
Με το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων αρχικά να διαφωνεί στην μελέτη γιατί λειτουργούσε ανταγωνιστικά στην οικεία Λασσάνη, κάτι που τροποποιήθηκε. Φαίνεται όμως ότι οι διαφωνίες του Δήμου με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή είναι πολύ μεγάλες για να καμφθούν με αποτέλεσμα το έργο να μην έχει ενταθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μάλιστα στη νέα πλατεία δεν υπάρχει πρόβλεψη για αναψυκτήριο, οπότε η εκμίσθωσή  του σε ιδιώτη θα γίνει με όρους και την προϋπόθεση να σταματήσει η λειτουργία του εφόσον αρχίσουν οι εργασίες. Βρισκόμαστε ήδη στο 2016 και θέλουμε τουλάχιστον δύο χρόνια για να μπει η πλατεία Λασσάνη στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Κάτω από αυτό το σκεπτικό θα γίνει και η δημοπράτηση του αναψυκτηρίου, αν περάσει το θέμα από την οικονομική επιτροπή.
Βέβαια ποιος ιδιώτης θα επενδύσει για δύο χρόνια είναι ένα μεγάλο θέμα. Όπως και η ένταξη του έργου της πλατείας Λασσάνη σε ένα σύνολο ευρύτερων παρεμβάσεων του Δήμου Κοζάνης για το ΕΣΠΑ 2014-2020.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου