Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Νέα αισθητική στη φετινή Κοζανίτικη Αποκριά! Δείτε αναλυτικά

Με ένα πρόγραμμα που θα θέτει στο επίκεντρο και της φετινής κοζανίτικης αποκριάς τους φανούς αλλά και θα περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες και αλλαγές ολοκληρώνεται και ανακοινώνεται πολύ σύντομα το πρόγραμμα των αποκριάτικών εκδηλώσεων στην Κοζάνη.

Όπως τόνισε μιλώντας  στην ΕΡΤ Κοζάνης και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές Μαζί» η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Φανή Φτάκα στην φετινή διοργάνωση θα ανάψουν 13 από τους συνολικά 14 φανούς, θα υπάρξουν σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με όλες τις τάσεις της μουσικής σε θεματικές βραδιές, ενώ θα συμμετέχουν σύλλογοι από όμορους Δήμους και Νομούς με ξεχωριστή παρουσία δυο συγκροτημάτων από το εξωτερικό, εκείνη του παραδοσιακού καρναβαλιού Πέρνικ Βουλγαρίας και από το Πρίλεπ Σκοπίων.

Παράλληλα στην κεντρική πλατεία χωρίς να υπάρχει εξέδρα θα εμφανίζονται οι φανοί αλλά τα χορευτικά συλλόγων σε πολλούς και παράλληλους κύκλους. Το Σάββατο πριν την Μικρή Αποκριά θα διοργανωθεί βραδιά χάλκινων με την συμμετοχή μεταμφιεσμένων, ενώ προγραμματίζονται ακόμη βραδιά Κοζανίτικης γαστρονομίας, όπου τα καταστήματα θα ετοιμάσουν και κοζανίτικα φαγητά.

Όσον αφορά την βραδιά νεολαίας η Πρόεδρος του Οργανισμού διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης η διοργάνωση της παραμένει την ίδια μέρα, ενώ όσον αφορά τα SOURD GAMES θα υπάρξουν διαφορετικά παιχνίδια στο πλαίσιο και της νέας αισθητικής. Η κ. Φτάκα τόνισε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των επιχορηγήσεων προς τους φανούς, αφού πρώτα ο προϋπολογισμός κατατεθεί προς έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Παράλληλα στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η έκδοση τουριστικού οδηγού στον οποίο συνεργάστηκαν και οι επαγγελματίες της πόλης.



ΕΡΤ Κοζάνης
 Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου