Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλεισμένα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μέσω της Τουρκίας και της
ΠΓΔΜ ανακοίνωσε η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία, λόγω του αποκλεισμού όλων των σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών από οργισμένους βούλγαρους οδηγούς φορτηγών οχημάτων.
Μετά το κύριο μεθοριακό πέρασμα Κούλατα-Προμαχώνας, το οποίο έκλεισε από την Τρίτη για την κυκλοφορία, οι οδηγοί επεξέτειναν σήμερα, για πρώτη φορά, τη δράση τους στα πέντε άλλα σημεία διέλευσης της ελληνο-βουλγαρικής μεθορίου, προκαλώντας σημαντική αναστάτωση.

Το Εθνικό Συνδικάτο Βουλγάρων Μεταφορέων εξήγησε πως με το μέτρο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει στις νταλίκες οι αγρότες στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Με επίσημη σημερινή δήλωσή του, το βουλγαρικό κοινοβούλιο κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανοίξει διαδικασία παράβασης κατά της Ελλάδας και να ενεργήσει ώστε να εξασφαλισθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών. "Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό διάδρομο κυκλοφορίας αριθμός 4. Δεν αφορά μόνο τους βουλγάρους μεταφορείς", τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου των βουλγάρων οδηγών φορτηγών Κράσιμιρ Λάλοφ.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες, ο κεντροδεξιός βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει "εσκεμμένα να βλάψει τους Βουλγάρους" στο θέμα αυτό.




seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου