Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η ταινία του Νίκου Κουρού «Ευχαριστώ για την αποδοχή» στο Ολύμπιον

Τη βραβευμένη ταινία του Νίκου Κουρού »Ευχαριστώ για την αποδοχή» (Thanks For Accepting Me», θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το κοζανίτικο κοινό, αφού θα ξεκινήσει να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου Ολύμπιον, στις 9.30 το βράδυ, μαζί με τη θαυμάσια δημιουργία των αδερφών Κοέν, »Hail, Caesar!», με τον Τζορτζ Κλούνει.

Η ταινία, που έκανε σχεδόν το γύρο του κόσμου, έχει παιχτεί σε αρκετά ονομαστά διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ (San Francisco Film Festival, Pervollywood, -Portobello, Bridges International Film Festival, Φεστιβάλ Ψηφιακού Κιν/φου Αθηνών κλπ), αλλά και σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας, αποκομίζοντας τρία βραβεία και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η ταινία, που είναι μια ιδιόμορφη δραματική κομεντί που καταπιάνεται με τις διαδικτυακές σχέσεις και όχι μόνο, γυρίστηκε στην Κοζάνη με μηδενικό προυπολογισμό, από ντόπιους συντελεστές, σε εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στον πανέμορφο Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης.

Πρωταγωνιστούν οι Πίστη Κρυσταλλίδου, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Κατερίνα Πολιτίδου, Γιάννης Αδαμίδης και ο Νίκος Κουρού. Τα κοστούμια είναι του Πάρη Κουκουλόπουλου, τα σκηνικά επιμελήθηκε το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το μακιγιάζ η Νάνσυ Χαρίση, τις κομμώσεις οι Γλυκερία Σερσέμη, Κική και Δέσποινα Αδαμίδου,  τη μετάφραση και προσαρμογή υπότιτλων η Judi Caso, την αφίσα της ταινίας φιλοτέχνησε ο Παντελής Βαλταδώρος, τις εναέριες λήψεις ο αξέχαστος Ισαάκ Μιχαηλίδης (στον οποίο οι συντελεστές θέλουν να αφιερώσουν την ταινία στη μνήμη του). Μπούμαν ο Γιάννης Κυπραίος,  το sound design επιμελήθηκε η Ελένη Φασούλα, τη μουσική ο Γιάννης Παπαδημητρίου, κάμερα ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης το μοντάζ ο Φάνης Τοψαχαλίδης, τη διεύθυνση φωτογραφίας οι Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης-Φάνης Τοψαχαλίδης, το σενάριο και η σκηνοθεσία του Νίκου Κουρού.
Η παραγωγή της ταινίας είναι των Creating Memories-Tops Productions.



Χορηγοί

-Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης
-Κομμωτήριο ‘All About Hair & Him by Glykeria’
-Κομμωτήριο ‘Alex’
-Κατάστημα ενδυμάτων ‘Συν + Π. Κουκουλόπουλος
-Βιομηχανία κριτσινίων ‘Χάνογλου Α.Ε.’
-Ορθοπεδικά-Ιατρικά είδη Κων/νος Βουνοτρυπίδης
-Top Channel
-Γραφικές Τέχνες ‘Dot Print’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου