Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Η Ελλάδα τέταρτη στην παγκόσμια λίστα της φτώχειας

Τον δείκτη με τις πιο μίζερες οικονομίες δημοσίευσε το Bloomberg. Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα, πίσω από την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και την Νότια Αφρική.

Η Βενεζουέλα διατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πιο μίζερης οικονομίας στον κόσμο, με την Ελλάδα να κατατάσσεται τέταρτη στον σχετικό δείκτη του Bloomberg.

O δείκτης διαμορφώνεται με βάση το άθροισμα του πληθωρισμού και της ανεργίας σε κάθε χώρα. Η οικονομική μιζέρια είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το σκορ.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από χώρες όπως η Ουκρανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία, το Καζακστάν  και η Βραζιλία.

Η πρώτη της λίστας Βενεζουέλα, συγκεντρώνει τετραπλάσιο σκορ από την δεύτερη Αργεντινή με 160 μονάδες, καθώς ο πληθωρισμός προβλέπεται να αγγίξει το 152% και η ανεργία κινείται στο 7,7%.

Την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περασμένη χρονιά εμφανίζει η Πολωνία, η οποία από την 19η θέση βρίσκεται πλέον στην 42η, εν μέρει λόγω της πρόβλεψης για χαμηλότερη ανεργία.

Η Ταϊλάνδη, η Σινγκαπούρη, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν συγκαταλέγονται στις πιο ευτυχισμένες οικονομίες, με βάση τον δείκτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου