Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγική ροή χωρίς τέλος και στην Κοζάνη – Ιατρείο και πολλά είδη πρώτης ανάγκης από εθελοντές και πολίτες - video

Συνεχίζεται η προσφυγική ροή στην Κοζάνη, καθώς και στα Γρεβενά, τη Βέροια, τα Τρίκαλα τη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη γεωγραφική γραμμή των πόλεων από την Αθήνα έως την Ειδομένη.
Στην Κοζάνη, η αρχή έγινε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, όπου κατέφθασαν τα πρώτα λεωφορεία.

Ο συντονισμός όλων των φορέων της πόλης, των εθελοντικών ομάδων, αλλά και η προσφορά των πολιτών ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Παρ” όλα αυτά, η προσφυγική ροή δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να αναχωρήσουν τα πέντε λεωφορεία που έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού προηγουμένως, είχαν αναχωρήσει 7 λεωφορεία για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ιατρείο στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης από τους Εθελοντές Διασώστες Κοζάνης

Ιατρείο  έχει δημιουργηθεί εντός του κλειστού γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης, όπου διενεργούνται συνεχώς προληπτικές εξετάσεις, σε όσους το επιθυμούν, αλλά και σε ευπαθής ομάδες, οι οποίες δέχονται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της εθελοντικής ιατρικής ομάδας, από τους διασώστες Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιατρικού εθελοντικού προσωπικού, τα περιστατικά που έχουν μέχρι τώρα αντιμετωπιστεί, αφορούν κυρίως παιδιά με πυρετό, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ενώ στους ενήλικες παρατηρείται κυρίως γαστρεντερίτιδα, διάφορες κακώσεις του μυοσκελετικού αλλά και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τέλος, να αναφέρουμε πως υπήρχαν διακομιδές παιδιών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με αναιμία, για μεταγγίσεις.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την πλευρά της ΠΓΔΜ και οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Δείτε νέα πλάνα από το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και τις δηλώσεις  του Αντιδημάρχου Κοζάνης Γ. Ιωαννίδη


Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ιατρείο που έχει στηθεί εντός του γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης αλλά και τον χώρο που έχουν συγκεντρωθεί τα είδη πρώτης ανάγκης από φορείς και πολίτες της Κοζάνης:






kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου