Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

393 πρόσφυγες παραμένουν στη Λευκόβρυση εκ των οποίων 210 παιδιά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται προσωρινά από το πρωί της Κυριακής πρόσφυγες (Ιρακινοί και Σύριοι στην καταγωγή), στο δρόμο προς το μακρύ ταξίδι τους για τα σύνορα.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ήρθαν πέντε (5) λεωφορεία με πρόσφυγες και αργά το απόγευμα έφτασαν κι άλλοι, ανεβάζοντας τον αριθμό -συνολικά- στους 393 πρόσφυγες.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, στο χώρο παραμένουν αυτή τη στιγμή 247 Ιρακινοί, 144 Σύριοι και 2 Παλαιστίνιοι.
Το συγκλονιστικό είναι πως οι 210 εξ αυτών είναι παιδιά!

Οι πρόσφυγες έτυχαν πολύ καλής υποδοχής από τα κλιμάκια του Δήμου και των εθελοντών που βοηθούν στο χώρο, ενώ τους είδε γιατρός και  έκτοτε λαμβάνουν σίτιση και ό,τι άλλο χρειαστούν. 
Σήμερα, όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Κοζάνης, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για προσφορές ανθρωπιστικής βοήθειας από τον κόσμο, αφού η συγκινητική προσφορά αγαθών τις προηγούμενες ημέρες έχει καλύψει τις ανάγκες τόσο σε τρόφιμα όσο και σε ρουχισμό κ.ο.κ.
Είναι άγνωστο πόσο θα παραμείνουν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου οι πρόσφυγες, ενώ η κατάσταση στα σύνορα με την Ειδομένη είναι εκρηκτική.  

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου