Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

7 λόγοι που πρέπει να τρώμε μαζί σαν οικογένεια

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες μελέτες υπογραμμίζουν την τεράστια αξία που έχει να τρώει η οικογένειά μας μαζί! Το οικογενειακό δείπνο κάνει καλό στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή, είναι καλό για τη μαμά, τον μπαμπά και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας.
 Το να τρώει μια οικογένεια μαζί έστω ένα γεύμα της ημέρας είναι μια πολύτιμη στιγμή που μελλοντικά συνεισφέρει στο να γίνουν τα παιδιά μας υγιείς ενήλικες που θα τρώνε σωστά και θα εκτιμούν την αξία του να μοιράζεσαι στιγμές!

Υπάρχουν 7 μοναδικοί λόγοι που πρέπει να τρώμε μαζί σαν οικογένεια και ο ένας είναι πιο πειστικός από τον άλλον!

1. Η οικογένειά μας δημιουργεί αναμνήσεις!

Οι περισσότερες αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας είναι σίγουρα από τα οικογενειακά τραπέζια όπου, εκτός από το φαγητό της μαμάς μας και τις ατάκες του μπαμπά μας, θυμόμαστε το δέσιμο και τις υπέροχες αναμνήσεις που δημιουργήσαμε γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι. Οι αναμνήσεις είναι μοναδικό εργαλείο συναισθηματικής στήριξης κάθε παιδιού που το βοηθάει στην πορεία για να γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας.

2. Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά!

Ο καλύτερος λόγος για να φάει η οικογένειά μας μαζί είναι ότι ευνοεί τη σωστή διατροφή και άρα μας διατηρεί καλλίγραμμους και χαρούμενους. Η μαμά, ο μπαμπάς και κυρίως τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι η τροφή πρέπει να τρώγεται σαν τελετουργία και όχι στο πόδι, μαθαίνουμε να τρώμε αργά, να απολαμβάνουμε ολοκληρωμένα γεύματα και έτσι περιορίζεται η πρόσληψη γρήγορου και ανθυγιεινού φαγητού!

3. Μαθαίνουμε να μιλάμε μεταξύ μας!

Η ευκαιρία που μας δίνει το οικογενειακό τραπέζι να ειδωθούμε και να μιλήσουμε είναι μοναδική. Τρώγοντας στο τραπέζι η οικογένειά μας κάνει διάλειμμα από τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και ο ένας ακούει και βλέπει τον άλλον!

4. Ποιοτικός χρόνος

Το φαγητό γύρω από το οικογενειακό τραπέζι είναι ο καλύτερος ορισμός του ποιοτικού χρόνου που μπορεί να περάσει ο γονιός με το παιδί του. Στο τραπέζι αφήνουμε για λίγο τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και γινόμαστε οικογένεια. Εάν μάλιστα τα παιδιά βοηθούν στο μαγείρεμα τότε γινόμαστε δημιουργική οικογένεια!

5. Μαθαίνουμε το σεβασμό!

Ο μπαμπάς και η μαμά που τηρούν απαρέγκλιτα τον κανόνα του να τρώνε μαζί με τα παιδιά τουλάχιστον ένα γεύμα της ημέρας διδάσκουν στα παιδιά τους την έννοια της πίστης, του σεβασμού αλλά και της τήρησης των κανόνων. Ο γονιός δείχνει στο παιδί του ότι παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα και τα προβλήματά του είναι πάντα πιστός στο “ραντεβού” του με την οικογένειά του!

6. Μαθαίνουμε τρόπους!

Το οικογενειακό φαγητό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε τρόπους και να φερόμαστε ευγενικά είτε πρόκειται για τον τρόπο που μιλάμε είτε για το πώς χειρίζομαστε τα μαχαιροπίρουνα! Ένα παιδί που από μικρό μαθαίνει να τρώει στο τραπέζι μαθαίνει να είναι ευγενικό και να φέρεται όμορφα!

7. Το τραπέζι μας ενώνει!

Ναι, το να τρώμε όλοι μαζί σαν οικογένεια είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά! Μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό, τον ίδιο χώρο, τον ίδιο χρόνο και αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο να κατανοούμε την έννοια και την αξία του ρητού “Η ισχύς εν τη ενώσει”!




tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου