Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Aποστολή τροφίμων απο το Βελβεντό στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» σε συνεργασία με την «Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού» οργάνωσαν αποστολή τροφίμων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ειδομένης μέσω της Εθελοντικής Κοινότητας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δράσης «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν 1100 βρασμένα αυγά και 1500 φέτες ψωμί για να καλύψουν, προφανώς, ένα μέρος της ανάγκης για διατροφή των καταυλισμένων ανθρώπων στα σύνορα.
Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες του Βελβεντού που προθυμοποιήθηκαν άμεσα να βοηθήσουν στην όλη οργάνωση της αποστολής και στην παράδοση των ειδών στους υπεύθυνους. Ευχαριστούμε τα αρτοποιεία Κουτλιάμπα, Κόλια και Χριστοδούλου και τους πολίτες για τις προσφορές τους. Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον τακτικότατο δωρητή και φίλο μας ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟ, ο οποίος μόνιμα, και πάντα ανώνυμα, στηρίζει οικονομικά και ηθικά τις πρωτοβουλίες της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και άλλων φορέων. Το ίδιο έκανε και σήμερα.
Προσπερνάμε  την πολιτική ανάλυση, την ερμηνεία και τους θεσμικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, που τον τελευταίο καιρό πήρε τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας. Στεκόμαστε όμως, προπαντός, στην ανθρώπινη πλευρά και στις ανάγκες ευαίσθητων ομάδων που ζουν το δράμα της προσφυγιάς, γνώριμο εν πολλοίς και στο δικό μας λαό πολλές φορές στην ιστορική του διαδρομή.
Η αλληλεγγύη του απλού πολίτη στους πάσχοντες είναι δεδομένη.
Ας ευχηθούμε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου