Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air. Προσγείωση στο αεροδόμιο Λάρνακας

Στο Αirbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών επιβαίνουν 81 επιβάτες και πλήρωμα.
Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας.

Να σημειώσουμε ότι το 1978 είχε σημειωθεί αεροπειρατία και πάλι σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο είχε προσγειωθεί στην Λάρνακα.
Τότε οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου είχαν δικοπεί και απεκαταστάθησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, καθώς Αιγύπιοι κομμάντος είχαν μεταβεί κρυφά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς άδεια των κυπριακών αρχών για ανακατάληψη του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να γίνει μακελειό, με πολλούς κομμάντος Αιγύπτιους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά Κύπριων Καταδρομέων που είχαν διαταχθεί να επέμβουν και δεν γνώριζαν τις κινήσεις των Αιγυπτίων για ανακατάληψη του αεροσκάφους και εξουδετέρωση των αεοροπειρατών.

newsit
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Για έναν μόνο αεροπειρατή κάνουν λόγω οι πρώτες πληροφορίες.

Ο αεροπειρατής απαίτησε  σκάλες προκειμένου να ξεκινήσει η ελευθέρωση ομήρων, ενώ θα αφήσει μόνο γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να εξέλθουν του αεροσκάφους.

Παράλληλα, απαιτεί να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος.

Ο πιλότος από τον ασύρματο λέει ότι ο αεροπειρατής ζητά επίμονα να συνδεθούν σκάλες με το αεροσκάφος

Υπό κανονικές συνθήκες οι σκάλες συνδέονται μέσα σε λίγα λεπτά στο αεροπλάνο, ωστόσο οι Αρχές φαίνεται ότι ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολο διαχείρισης των κρίσεων προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση

Πρόκειται για την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air.

Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας.

Οπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροπλάνο βρίσκονται 81 επιβάτες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη στο κυπριακό υπ. Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνα

Πρόκειται για την πτήση Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί και προσγειώθηκε στις 8:46 στη Λάρνακα. στο αεροσκάφος επέβαιναν 81 επιβάτες.



Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται επιχείρηση να υπάρξει διαπραγμάτευση με άτομα που είναι μέσα στο αεροσκάφος, το  οποίο και αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένο σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές.

Πληροφορίες φέρουν, επίσης, τους αεροπειρατές να προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

Να σημειώσουμε ότι το 1978 είχε σημειωθεί αεροπειρατία και πάλι σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο είχε προσγειωθεί στην Λάρνακα. Τότε οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου είχαν δικοπεί και απεκαταστάθησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, καθώς Αιγύπιοι κομμάντος είχαν μεταβεί κρυφά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς άδεια των κυπριακών αρχών για ανακατάληψη του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να γίνει μακελειό, με πολλούς κομμάντος Αιγύπτιους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά Κύπριων Καταδρομέων που είχαν διαταχθεί να επέμβουν και δεν γνώριζαν τις κινήσεις των Αιγυπτίων για ανακατάληψη του αεροσκάφους και εξουδετέρωση των αεοροπειρατών.


sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου