Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Στρατόπεδο Μαυροδεντρίου και ΑΕΒΑΛ στο στόχαστρο της κυβέρνησης για hot-spot

H επιστολή καταγραφής χώρων φιλοξενίας στους δήμους αποτελεί μεθοδευμένο σχέδιο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του star το Στρατόπεδο Μαυροδεντρίου και το πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων (ΑΕΒΑΛ) στην Πτολεμαΐδα προορίζονται ως προσωρινοί χώροι φιλοξενίας προσφύγων.

Με το Δήμο Κοζάνης να έχει εκφράζει την αντίθεσή του στην παραμονή προσφύγων σε ένα ενεργό στρατόπεδο και το Δήμο Εορδαίας επίσης να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας προσφύγων στα όρια του δήμου.
Αποδεικνύεται λοιπόν κυβερνητική γραμμή η κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δια μέσου των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι ένιπταν τας χείρας τους. Ο «Πρωινός Λόγος» είχε παρουσιάσει την εν λόγω επιστολή με τις πολυάριθμες απαιτούμενες παροχές για την φιλοξενία των προσφύγων από χώρους υγιεινής και ιατρεία ως wi-fi. Ο Δήμος Βοίου πολύ καλά έκανε και έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς όμως αποφάσεις και αφήνοντας το προσφυγικό στη διακριτική ευχέρεια της περιφέρειας…
«Τελεσίγραφο ως τα μεσάνυχτα δίνει η κυβέρνηση σε δημάρχους και περιφερειάρχες να της υποδείξουν συγκεκριμένους χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, που να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, για άμεση δυνατότητα στέγασης, σίτισης, καθαριότητας, ιατρείου και τουαλέτας.
Διαφορετικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR, θα προχωρήσει άμεσα το δικό της σχέδιο, ώστε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, να ανοίξουν οι ακόλουθοι χώροι ως πρόχειρες δομές που έχουν εντοπιστεί, ώστε να στεγάσουν συνολικά 15000-20000 πρόσφυγες και μετανάστες» με το στρατόπεδο Μαυροδεντρίου και την ΑΕΒΑΛ να συγκαταλέγονται στα δεκάδες hot-spot της χώρας.


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου