Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας για την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων (video)

Με κύριο θέμα συζήτησης την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής περιέγραψε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας στην τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ,
που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία σχεδόν όλων των δημάρχων της περιοχής που ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τις ελλείψεις που υπάρχουν, με στόχο να προταθούν λύσεις, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των πολιτών.

"Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι υποστελεχωμένα. Κάποιες κλινικές δεν λειτουργούν, κάποιες υπολειτουργούν, δεν υπάρχουν γιατροί , ενώ ο τρόπος λειτουργίας των νοσοκομείων και ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών δεν είναι σωστός", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ζητώντας από το κράτος να δώσει κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να έρθουν να εργαστούν στην περιφέρεια, μιας και η μετακίνηση γιατρών  για ένα έτος είναι πολύ δύσκολη για τους γιατρούς. Για το λόγο αυτό ζήτησε πολυετής θητεία και μοριοδότηση, ώστε να λυθεί το οξυμένο πρόβλημα.
Ευθύνες προς τους τοπικούς φορείς, κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τον περιφερειάρχη για τα όσα δεν έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, έθεσε ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, λέγοντας πως ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα τοπικά, είναι "ψυχεδελικός". "Έχουμε τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές, περιφερειάρχη κώλος και βρακί με την εξουσία και όλοι αυτοί κάνουν κινητοποιήσεις εναντίον ποιού; Δεν μπορούν οι ανίκανοι οι βουλευτές να πάνε στο Υπουργείο να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά; Θα φέρουν όλοι όσοι εμπλέκονται, ιστορική ευθύνη".
Όσον αφορά τη στελέχωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, τόνισε πως επειδή είναι μια μοναδική υποδομή για την περιοχή, είναι "ντροπή" να μην αξιοποιείται ώστε να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλους τους δυτικομακεδόνες.
Στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία που το σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων κινδυνεύουν με κλείσιμο, έκανε αναφορά σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, λέγοντας πως το πολιτικό προσωπικό της περιοχής δεν πήρε το μήνυμά του και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: "Τη δημόσια πολιτική για την υγεία την καθορίζει το υπουργείο Υγείας. πέρασαν πάνω από τρεις μήνες από τη παλλαϊκή συγκέντρωση και δυστυχώς από τότε η κατάσταση επιδεινώνεται, ως συνέπεια υπολειτουργούν τα ΤΕΠ και κινδυνεύουν να κλείσουν μονάδες, ενώ η παιδιατρική λειτουργεί εκ περιτροπής".

"Οι γιατροί θέλουν στελεχωμένες κλινικές για να έρθουν στα νοσοκομεία"

Οι δήμαρχοι αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνίας στη Δυτική Μακεδονία για το λόγο αυτό και προχώρησε σε ενημέρωση σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, τόνισε ο Άγγελος Αγγελόπουλος.
Ο ίδιος σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που θα δοθεί στους γιατρούς για να έρθουν στην περιοχή, τόνισε πως αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, γιατί οι γιατροί θέλουν κάλυψη συναδέλφων τους για να έρθουν στα νοσοκομεία, μιας και όλοι θέλουν στελεχωμένες κλινικές.
Επίσης, ο ίδιος σχολίασε και τα όσα λένε κάποιοι στην περιοχή πως τα πέντε νοσοκομεία είναι πολλά για τη Δυτική Μακεδονία, πως ανά 1000 κατοίκους χρειάζονται 4 τουλάχιστον νοσηλευτικές κλίνες, ενώ με τη σημερινή κατάσταση αντιστοιχεί μόλις μια κλίνη , μιας και αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία αντιστοιχούν 750 κλίνες.
Επίσης, για το Μποδοσάκειο να γίνει περιφερειακό Νοσοκομείο, αναρωτήθηκε αν μπορεί να αναπτύξει τον απαραίτητο αριθμό των κλινών για τους πολίτες. . . . . .





 prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου