Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύο στην Π.Ε. Κοζάνης

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια της Π.Ε. Κοζάνης.

Την είδηση αυτή έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Π». Ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Κοζάνης και ειδικότερα στην επαρχιακή οδό Βλάστης- Πτολεμαΐδας, στο Τριγωνικό του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης, καθώς επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοΐου και ειδικότερα σε χωριά του Τσοτυλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Πλακεντάς, «πρόκειται για εργασίες συντήρησης του οδικού που επρόκειτο να γίνουν εντός του 2015 αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν, διότι λόγω των προβλημάτων με την επιβολή των capital controls οι εταιρείες δεν μπορούσαν να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές, οπότε οι εργασίες αυτές θα χρηματοδοτηθούν από υπόλοιπα άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της περιφέρειας.»

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε  ο αντιπεριφερειάρχης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου με πιστώσεις του 2016, καθώς είναι πολλά τα σημεία του οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης που χρήζουν παρέμβασης, λόγω των φθορών του οδοστρώματος και εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δημοπρατείται στις 5 Απριλίου 2016 το έργο ΣΑΕΠ 541 για τη «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου  της Π.Ε Κοζάνης, αρµοδιότητας της ∆ΤΕ (Έδρας)/Π∆Μ», προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ.
Ο κ. Πλακεντάς συμπλήρωσε δε πως «με τη δημοπράτηση του έργου αυτού,, το οποίο ωστόσο θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το καλοκαίρι, ευελπιστούμε να αποκατασταθούν οι φθορές του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να γίνουν ασφαλέστεροι οι δρόμοι για τους κατοίκους της Π.Ε. Κοζάνης.»




Πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου