Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έργο πνοής για το Πανεπιστήμιο η κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο και τη Δυτική Μακεδονία, χαρακτήρισε την ανακήρυξη του τελικού μειοδότη για το διαγωνισμό της Πανεπιστημιούπολης ο Πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης μιλώντας στο ράδιο Λόγος, λέγοντας πως κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, ανησυχίας και αγωνίας με την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα της περιοχής, πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή της.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε ο κ. Τουρλιδάκης το γεγονός ότι  το έργο θα κοστίσει πολύ χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση μιας και το κόστος του προτεινόμενου προϋπολογισμού είναι κάτω από 20 εκ. ευρώ από 49 εκ. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση.
"Αυτό δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα, στο Πανεπιστήμιο, μιας και μπορούμε να σχεδιάζουμε έργα υποδομών, όπως την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα, ανάπτυξη εστιών ή άλλες δομές φοιτητικής μέριμνας", είπε χαρακτηριστικά στο ράδιοΛόγος ο κ. Τουρλιδάκης.

Επίσης, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα προκύψει πρόβλημα με την εκτέλεση του έργου, μιας και εταιρεία μέλος της κοινοπραξίας έχει αναλάβει και το έργο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάσα που θα δώσει η κατασκευή της πανεπιστημιούπολης και στον κατασκευαστικό κλάδο , αποτελώντας μια μεγάλη επένδυση για την περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό κομμάτι, η σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να αντέχει , εν μέσω ασφυκτικών οικονομικών περικοπών και "δραματικής" μείωσης του προϋπολογισμού. Όπως τόνισε, έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός της τάξεως του 70%, φτάνοντας στις 800.000 ετησίως από τα 3 εκ. ευρώ προ τριετίας.

Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το ίδρυμα έχει εργαστηριακές υποδομές "κόσμημα" σύμφωνα με τον Πρύτανη, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί η συζήτηση για μια ενδιάμεση υποδομή (στο ΒΙΟΠΑ Κοζάνης, με την ανάπτυξη Τεχνολογικού ή επιχειρηματικού πάρκου), ως μια προσωρινή λύση για το ίδρυμα.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει όλους όσους δούλεψαν για αυτό το έργο, ενώ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τη "φωτογραφική" διάταξη που καταγγέλλει το Ποτάμι" ότι έκανε χρήση και η σύντροφος του Πρωθυπουργού κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο κ. Τουρλιδάκης απάντησε ξεκάθαρα πως: "Δεν ξέρω αν είναι φωτογραφική διάταξη,  αλλά δεν αφορά καθόλου εμάς και με κανένα τρόπο".





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου