Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Δείτε το ντοκιμαντέρ: Όλη η αλήθεια για την Αμφίπολη

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αμφίπολη 2014" δημιούργησαν Σερραίοι δημοσιογράφοι, ζωγράφοι και μουσικοί παραγωγοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους.
Το τοπικό FONH.GR και το Μουσείο Τύπου Σερρών της ΚΕΔΗΣ παρουσίασαν το πρώτο ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ Σερραϊκής παραγωγής για την Αμφίπολη Σερρών.

Η έρευνα διήρκεσε οκτώ μήνες και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Όσα συνέβησαν στην Αμφίπολη το 2014:

Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Νάβαλη και τη μουσική έγραψαν οι Κωνσταντίνος Παπουτσής και Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ το εξώφυλλο ζωγράφισε ο Χριστόφορος Μελλίδης.

Σημειώνεται πως οι αρχαιολόγοι εργάζονται μέχρι και σήμερα προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Πρόταση 950.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, την αντιπεριφέρεια Σερρών, το δήμαρχο Αμφίπολης, Κωνσταντίνο Μελίτο και εκπρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τη συνάντηση, αποφασίστηκε να υπάρξει πρόταση για χρηματοδότηση των αρχαιολογικών εργασιών αναστήλωσης του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά και την ανάδειξη του εν γένει αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, ύψους 950.000 ευρώ. Η πρόταση θα κατατεθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG.

"Θα πρέπει εξάλλου να έχουμε στο νου μας όλοι ότι η ανάδειξη του μνημείου, πέρα από την ξεκάθαρη επιστημονική και ιστορική του αξία, θα δώσει ώθηση και στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγοντας ένα άξονα ιστορικών διαδρομών που θα συνδέσει όλους τους προορισμούς της Μακεδονίας και της Θράκης", δήλωσε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.






news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου