Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη, στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Υποτονικό είναι το προεκλογικό κλίμα για τις φετινές φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 18 Μαΐου.

Τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν οι φοιτητικές παρατάξεις αφορούν κατά κύριο λόγο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ δεν λείπουν και οι συζητήσεις για τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται στην παιδεία.

Στις κάλπες και με στοίχημα την συμμετοχή, προσέρχονται στις κάλπες και οι φοιτητές στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Φέτος, οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των φοιτητών στο ΤΕΙ Κοζάνης (και στη ΣΔΟ και στη ΣΤΕΦ) είναι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ και η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας). Μέχρι τώρα οι συσχετισμοί δυνάμεων στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Κοζάνης ήταν 4 έδρες στη ΔΑΠ και μια έδρα στην ΠΚΣ, ενώ στη ΣΔΟ, πέντε έδρες είχε μέχρι τώρα η ΔΑΠ και μια η ΠΚΣ.

Ωστόσο, κύριο χαρακτηριστικό των φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ Κοζάνης είναι κάθε χρόνο η μεγάλη αποχή από τη διαδικασία, ενώ τα μέλη των παρατάξεων καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν, παίρνοντας θέση με την ψήφο τους στη διαδικασία.
Ενώ στο Πανεπιστήμιο υποψήφιες παρατάξεις πέρυσι είχαν ως εξής: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών: ΠΑΣΠ, ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΠΚΣ και Αριστερή Παρέμβαση Μηχανολόγων - Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Τμήμα Μηχανικών πληροφορικής Και Τηλεπικοινωνιών: ΠΚΣ, ΔΑΠΝΔΦΚ, Συνδυασμός Ανεξάρτητων Φοιτητών.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου