Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Φάρμακα: Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμάκων από τον ΕΟΦ. Λίστα

Στην προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμάκων ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για αντιθρομβωτικά, ινσουλίνες, σκευάσματα για το κεντρικό νευρικό σύστημα, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό, για την οστεοπόρωση.

«Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων», αναφέρει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζει επίσης, ότι η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του για έκτακτη εισαγωγή ή κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση.

«Η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη», τονίζει ο ΕΟΦ, επισημαίνοντας ότι ή μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Η προσωρινή απαγόρευση ισχύει για τα εξής σκευάσματα: Δείτε ΕΔΩ


πηγή: Fimes


1 σχόλιο:

  1. Ο τιτλος σας ειναι επιεικως απαραδεκτος.Μεχρι και μήνυση σηκώνει.Η λιστα αυτή αφορά φάρμακα για τα οποία απαγορεύεται να γίνει εξαγωγή επειδή παρατηρείται έλλειψη στην Ελληνική αγορά.Επομένως κάθε άλλο παρα επικίνδυνα είναι τα φάρμακα αυτά,ισα ισα που είναι δύσκολο να βρεθούν.Ο ΕΟΦ έβγαλε αυτή τη λίστα για να υπάρχει επάρκεια στην Ελληνική αγορά.Απαγορεύεται η εξαγωγή τους και προορίζονται μόνο για εγχώρια διάθεση.Σταματήστε να γράφετε και να αναπαράγετε ότι ναναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή