Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

«Εκτροφείο» σκύλων είχε ο ιδιοκτήτης των φονικών ροτβάιλερ - Οι περίοικοι ανησυχούν - Επικίνδυνες συμπεριφορές του παρελθόντος στο φως - Τι θα απογίνουν τα δύο σκυλιά- δολοφόνοι

Τουλάχιστον δέκα ροτβάιλερ  είχε ο διωκόμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απόστρατος αξιωματικός μετά την δολοφονική επίθεση  δύο από των οκτώ οικόσιτων  σκύλων του σε 5χρονο αγοράκι ανήμερα του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα όσα λέγονται από τους περιοίκους  της έπαυλής του κι εφόσον αυτά  επιβεβαιωθούν από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις,   προ μηνών υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δύο ρότβαιλερ, τα οποία δόθηκαν σε τρίτους.
Μάλιστα πολύς κόσμος ερχόταν στην  έπαυλή του σύμφωνα με τους  ίδιους για να δουν τα ροτβάιλερ.
Ο ιδιοκτήτης τους σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τρίτων επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά που του απόμειναν, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει δώσει σκυλιά σε τρίτους και γι’ αυτό και το οικόπεδό του ήταν τόσο επισκέψιμο. Τώρα το κατά πόσο στέκει ένας 72χρονος να έχει στην ιδιοκτησία του 8 ροτβάιλερ  και το πόσο καλός εκτροφέας είναι κάποιος το μαρτυρούν τα έργα του.

Φόβος για τα έξι ροτβαιλερ-Τι θα απογίνουν τα δύο σκυλιά- δολοφόνοι

Πάντως οι περίοικοι ζουν σε ένα καθεστώς φόβου δίπλα στα έξι ροτβάιλερ , τα οποία δεν μπορεί παρά να κοινωνικοποιήθηκαν και να εκπαιδεύτηκαν όπως και τα δυο  φονικά τετράποδα, τα οποία κρατούνται στο κυνοκομείο της Κοζάνης μετά από εντολή της αστυνομίας.

Περίοικος δήλωσε στο prlogos: «Στις 18-19 Σεπτεμβρίου τα ροτβάιλερ του …………..κατασπάραξαν ένα σκυλάκι. Καλέστηκε η αστυνομία και έγιναν οι συστάσεις για πλημμελή φύλαξη ζώων». Η ιδιοκτήτρια του κουταβιού επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Το γεγονός  αυτό δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των περιοίκων δεν συνέβαλε ώστε ο ιδιοκτήτης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης. « Πάντως είναι και το μοναδικό γεγονός  επικίνδυνης συμπεριφοράς μετά από 13 χρόνια», όπως μας ανέφερε γείτονας Άλλος όμως δήλωσε ότι και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από ένα ροτβάιλερ και την γλύτωσε πολύ φτηνά. Σε κάθε περίπτωση εκκρεμεί για τους περιοίκους τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σκυλιά φοβούμενοι πιθανή επιθετική συμπεριφορά τους.
Όσο για τα δύο ροτβάιλερ αναμένεται εισαγγελική εντολή αν θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου ή θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους. Σε περίπτωση που περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου θα αντιμετωπιστούν ως αδέσποτα και μετά από 15  μέρες σε καραντίνα, η τύχη τους θα κριθεί από την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε πάλι  περί υιοθεσίας γιατί ξεπερνάμε το δις εξαμαρτείν.

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος

Να θυμίσουμε ότι το τραγικό συμβάν έγινε   σε κτήμα κοντά στον Άργιλο με τη μητέρα, ουκρανικής καταγωγής, και τον πατριό του παιδιού να χάνουν τον 5 χρονο μικρό .Μέχρι να τον βρουν τα δύο ροτβαιλερ του ιδιοκτήτη τον είχαν κατασπαράξει. Απόσπαση μυϊκής μάζας, κατάγματα, βαθιά τραύματα στην άνω-κάτω γνάθο, στον τράχηλο και το τριχωτό της κεφαλής τα πορίσματα της εξέτασης, η οποία παραπέμπει σε έγκλημα εποχής μεσαίωνα. Βέβαια η αμέλεια του ιδιοκτήτη, όπως διατυπώθηκε η ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα δεν αποτελεί κακουργηματική πράξη , γι αυτό και αφέθηκε ελεύθερος με την προανάκριση να συνεχίζεται.
Πάντως το προσωπικό του Μαμάτσειου, το οποίο και αντιμετώπισε το περιστατικό δείχνει ακόμα σοκαρισμένο από την κατάσταση του άτυχου παιδιού. Το πορτίδιο που στηρίζεται από τη μεταλλική δοκό, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη επέτρεψε το άνοιγμα της πόρτας και την απελευθέρωση των δύο ροτβάιλερ. Μια δήλωση που ανέτρεψε τα όσα διαδίδονταν αρχικά ότι πήδηξαν τα σκυλιά έξω από τον περιφραγμένο χώρο και ισχυροποιεί την άποψη ότι το παιδί πήγε στα ροτβάιλερ, αν αυτά τελικά ήταν περιφραγμένα…



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου