Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαρίας. Τα θολά σημεία

Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη, η οποία χάθηκε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε μια ημέρα μετά, στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους της Κυριακής”, ο παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως η Μαρία αν και είναι μόλις 3,5 ετών, είναι πανέξυπνη με αυξημένη νοημοσύνη.
Ο παιδοψυχολόγος φέρεται να χτυπά “καμπανάκι” και για την οικογένεια, αφού αναφέρει στην έκθεσή του ότι “χρήζει περαιτέρω εξέτασης (...) η εν γένει δυναμική και οι σχέσεις της οικογένειας”.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι λόγοι ανησυχίας του ειδικού προήλθαν από τα λεγόμενα της μικρής Μαρίας, η οποία από την πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς ότι η μαμά της την άφησε στο δάσος και δεν συνάντησε κανέναν. Μάλιστα, το κοριτσάκι φέρεται να επανέλαβε μπροστά στη μητέρα της υπό μορφήν ερωτήματος “γιατί μαμά με άφησες;”.

Θολό σημείο αποτελεί και το γεγονός ότι η μικρή Μαρία δεν ήταν αφυδατωμένη όταν βρέθηκε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πιει νερό για πολλές ώρες. Αυτό, βέβαια, το αποδίδουν στις κλιματολογικές συνθήκες (αυξημένη υγρασία) που επικρατούσαν τη νύχτα του Πάσχα, όταν χάθηκε στο δάσος.

Ακόμη μια λεπτομέρεια που απασχολεί τις Αρχές, είναι ότι το παιδί δεν είχε φάει, όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς της. Ο πατέρας της είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι ετοίμαζαν φαγητό και η κόρη του εξαφανίστηκε αμέσως μετά. Ειδοποίησε την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα. Ωστόσο, οι ειδικοί που εξέτασαν τη Μαρία φέρονται να διαπίστωσαν ότι ήταν νηστική.

Στο στόχαστρο των ειδικών φαίνεται ότι έχει μπει και η συμπεριφορά της μητέρας, η οποία περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως ασταθής.
“Από τις ερωτήσεις που της έκανα για τις σχέσεις με τους γονείς της και την οικογένειά της, οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν και άλλες όχι. Τη ρώτησα πολλές φορές αν η ίδια διέφυγε της προσοχής των γονιών της και χάθηκε, αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της. Ύστερα από κάποια στιγμή, το παιδί κουράστηκε και ζήτησε τη μητέρα του”, αναφέρει στην κατάθεσή του ο παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, οι δικαστικές αρχές θα κληθούν να αποφασίσουν αν η μητέρα της 4χρονης τη μετέφερε σκοπίμως στην άκρη της μάντρας αυτοκινήτων στον Σκαραμαγκά, στην περιοχή που είναι το δάσος, και την άφησε εκεί για δικούς της λόγους, ή αν πρόκειται για απλή περίπτωση αμέλειας και το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι γονείς της Μαρίας κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στην περιοχή του Σκαραμαγκά, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Εντοπίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στη 12.50 από λιμενικό στην Αφαία Χαϊδαρίου.
Οι γονείς της πέρασαν δύο ημέρες στο κρατητήριο, καθώς ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η δίκη τους πήρε τελικά αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι για να δουν το παιδί τους, με άδεια εισαγγελέα.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου