Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ενα κέικ 40 ετών που δεν λέει να χαλάσει

Πείραμα για να δείξει πώς μουχλιάζει ένα κέικ έκανε καθηγητής σε κολέγιο των ΗΠΑ. Πέρασαν, όμως, 40 χρόνια και αυτό δεν λέει να χαλάσει!

Σήμερα, το έχουν βάλει σε ειδική βιτρίνα και περιμένουν πότε θα ολοκληρωθεί το πείραμα, αλλά και τι συμβαίνει με αυτό το γεμιστό κέικ, γνωστό στις ΗΠΑ ως Twinkie, που δεν χαλά με τίποτα.

Το 1976 ο καθηγητής Xημείας στην Aκαδημία George Stevens, στο Μέιν, Roger Bennatti, αγόρασε το γεμιστό κέικ και το τοποθέτησε στην κορυφή του μαυροπίνακα στην τάξη, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος και οι μαθητές του σε πόσο χρόνο θα αποσυντεθεί.

Αναπάντητο το ερώτημα

Μετά από 40 χρόνια, ο καθηγητής πήρε σύνταξη, οι μαθητές αποφοίτησαν, ήρθαν άλλοι και άλλοι και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, γιατί η μούχλα… αρνείται να αναπτυχθεί στο παλαιότερο Twinkie του κόσμου!

Η επίσημη διάρκεια ζωής ενός Twinkie, σύμφωνα με την εταιρεία που το παρασκευάζει, είναι μόλις 25 ημέρες. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε με αυτό που περιμένει τέσσερις δεκαετίες να μουχλιάσει.

Η μαθήτρια έγινε πρύτανης

H Libby Rosemeier, πρύτανης σήμερα στην ακαδημία George Stevens, ήταν από τις μαθήτριες που παρακολούθησε αυτό το χωρίς τέλος, πείραμα. Όπως είπε, το Twinkie δεν έφυγε από την τάξη επί 28 χρόνια, μέχρι που ο καθηγητής πήρε σύνταξη. Μετά, το έβαλαν σε ένα γυάλινο δοχείο, όπου παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο.



perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου