Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τετάρτη 8 Ιούνη: 24ωρη Απεργία στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια – Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Απεργιακή συγκέντρωση : 8 Ιούνη, 12:30μμ. στην Κεντρική  Πλατεία Κοζάνης

Υγειονομικοί, ψηλά το κεφάλι! Συνεχίζουμε τους αγώνες ακούραστα, επίμονα, με τη μαζική μας συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Ενημερώνουμε τους ασθενείς, βγάζουμε με ευθύνη των σωματείων έγκαιρα το προσωπικό ασφαλείας. Συμμετέχουμε στην οργάνωση της απεργίας, στις γενικές συνελεύσεις. Ξεπερνάμε τα εμπόδια που βάζουν οι διοικήσεις και ορισμένες παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στα ΔΣ των σωματείων. Πα ίρνουμε μέτρα να μην υπονομευτεί και να περιφρουρηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τους εργαζόμενους.

Η απεργία είναι όπλο στα χέρια μας, αν έχει απεργούς, αν έχει τη μαζική στήριξη όλων των εργαζομένων, τη συμπαράσταση των ασθενών. Για αυτό χωρίς να πάει ούτε μια στιγμή χαμένη, οργανώνουμε την επιτυχία της σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, σε κάθε μονάδα της κοινωνικής πρόνοιας!

Οι τριήμεροι μαχητικοί αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με την ουσιαστική και αποφασιστική συμβολή του ΠΑΜΕ, μας δίνουν πείρα και δύναμη να συνεχίσουμε. Δείχνουν τι σημαίνει οργάνωση, ετοιμότητα. Η απεργία, μπορεί να γίνει αφετηρία να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Να δυναμώσουμε τη κοινή δράση με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων και τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις. Ο πόλεμος συνεχίζεται!  Δεν θα πάρουμε ανάσα, αν δεν ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό, να τον παραπλανήσει, ότι τάχα «αλλάζουμε σελίδα», για το «πέρασμα σε νέα εποχή». Με τα νέα μέτρα, που ψήφισε, ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, αύξησης των εισφορών, αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωσης των μισθών, με τον δημοσιονομικό κόφτη, με τα μνημόνια διαρκείας, οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, χαρίζει πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας», επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και ο κατάλογος των προνομίων δεν έχει τελειωμό!

Με την  «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Θα ματώσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί τα κέρδη βγαίνουν από τη φθηνή εργατική δύναμη. Είναι προϋπόθεση της αύξησής τους. Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία. Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων. Για αυτό ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία.

Για αυτό τρέχουμε σαν την άδικη κατάρα με τα «εντέλεσθαι» από τους διοικητές και τις ΥΠΕ, από υπηρεσία σε υπηρεσία. Γι΄ αυτό αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα.     Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας,  ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεββατιών και υπηρεσιών. Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και μείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί  η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια.

Αυτή την αλήθεια, την αιτία των προβλημάτων μας συγκαλύπτει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τα «ρίχνει»  όλα στα μνημόνια, στη «κακή» διαπραγμάτευση και στους χειρισμούς της κυβέρνησης και όχι στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή.

Να πρωτοστατήσουμε να ενισχυθεί η πάλη για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία-πρόνοια και από άλλα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα και λαϊκές μαζικές οργανώσεις, γιατί η πολιτική αυτή μας πλήττει όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στην υγεία πρόνοια.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια-υγεία!!!
Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν πρόνοια-υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ

1.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
6.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
7.Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου